Turte pufoase la tigaie, ca la bunica acasă. Rețeta se face de generații întregi: Rapid, gata în doar câteva minute

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Turtele sunt niște plăcinte simple ideale în perioada postului, rețeta fiind una rapidă și fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot felul de arome. 

Această rețetă se face de generații întregi, gustul fiind unul delicios care te trimite cu gândul la copilărie. Pe vremuri aceste turte se făceau direct pe plita de la sobă, având denumiri diferite în funcție de regiunea în care se pregătesc.

Citește și Turte din cartofi, pe placul tuturor. Cel mai bun mic dejun rapid pentru toată familia!

Practic turtele sunt niște pâini mici și pufoase, în Oltenia fiind numite cocoace, în timp ce în alte zone poartă denumirea de scovergi. Așadar, turtele acestea simple și pufoase reprezintă o tradiție păstrată din moși-strămoși.

 

Turte, o rețetă simplă de post de făcut la tigaie

 

Totodată, turtele pregătite în zona Ardealului se fac din aluat foarte subțire și pot fi umplute cu varză, cozi de ceapă verde, cartofi cu ceapă sau chiar cu magiun.

 

Ingrediente necesare pentru turte: 

 

550 grame de făină albă de calitate superioară

25 grame de drojdie proaspătă sau aproximativ 7 grame din cea uscată

10 grame de sare

1 linguriță rasă de zahăr

50 ml de ulei de floarea soarelui

400 ml de apă caldă.

 

Mod de preparare turte. Pașii de care trebuie să ții cont

 

Toate ingredientele solide se amestecă într-un castron, așadar fără ulei. Se frământă totul până se formează un aluat moale, aproximativ 5 minute

Sfat: Se toarnă inițial doar 350 ml de apă caldă. Dacă făina mai cere apă, atunci se mai adaugă și restul de 50 de ml

La final se adaugă uleiul și se continuă frământarea pentru alte 3-5 minute

Aluatul se strânge sub forma unei bile și se lasă la dospit. Castronul trebuie să fie acoperit cu un prosop curat și lăsat la caldAluatul trebuie să-și dubleze volumul, să fie moale și să facă bășicuțe

Compoziția obținută se împarte în patru părți egale a câteva 250 de grame fiecare

Fiecare bilă de aluat se frământă și se întinde cu palma sau cu ajutorul unui sucitor

Turtele crude se acoperă cu folie de plastic până când se prăjesc

Turtele se pot prăji în tigaie sau în ceaun

Pont: fundul tigăii trebuie să fie presărat cu puțină sare, iar focul să fie dat la minim

Tigaia se acoperă cu un capac

Turtele se lasă la copt circa 10 minute pe fiecare parte sau până când aluatul începe să se umfle și să se rumenească

Turtele sunt gata! Spor la treabă!

Sursa: fanatik.ro

 

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
NoMy