Ocupanții ruși continuă asaltul uzinei Azovstal: lansează bombe aeriene, folosesc artileria grea și tancurile

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ocupanții ruși continuă asaltul uzinei Azovstal -  lansează bombe aeriene, folosesc artileria grea și tancurile
Ocupanții ruși continuă asaltul uzinei Azovstal - lansează bombe aeriene, folosesc artileria grea și tancurile

Soldații ucrainenii din Azovstal continuă să țină piept ofensivei armatei  ruse. Inamicul folosește bombe aeriene, artilerie grea și tancuri, încercând să ajungă pe teritoriul uzinei.

O nouă notă a regimentului Azov, postată pe canalul de Telegram,  aportează că ocupanții ruși aruncă bombe asupra întreprinderii. Acest lucru continuă pe parcursul celor  80-a zile a invaziei pe scară largă a țării agresoare în Ucraina, transmite UNIAN.

Pe lângă bombe, rușii folosesc  artileria grea și tancuri. Mai mult, au atras un număr mare de infanterie pentru a încerca să  ia cu asalt pozițiile ucrainene.

Apărătorii Azovstal evaluează că situația este extrem de critică. Dar, chiar și în ciuda acestui fapt, ei fac eforturi supraomenești, respingând încercările Rusie de a slăbi pozițiile apărătorilor ucraineni.

 

CITESTE SI:  „Voi trăi pentru amândoi”: După ce s-a căsătorit în Azovstal, Valeria a rămas văduvă după doar trei zile

 

Trebuie menționat că toate femeile, copiii și bătrânii care se aflau pe teritoriul Azovstal au fost evacuați . Negocieri dificile sunt   în desfășurare pentru următoarea fază a evacuării.

Cu o zi înainte, rudele luptătorilor din Azovstal l-au chemat pe șeful Republicii Populare Chineze, Xi Jinping să se alăture salvării apărătorilor lui Mariupol. Ei cred că președintele Putin nu-l va refuza.

 

Vedeți și.  Povestea tristă a bunicului Vladimir, evacuat din Lviv: Soția, fiul și fiica mea au murit. Doar nepotul Misha a supraviețuit

 

Ucraina se confruntă cu epidemii de difterie și holeră. „Situația din teritoriile ocupate, extrem de tragică“ 

 

Ucraina se confruntă cu epidemii de difterie și holeră, afirmă un specialist în boli infecțioase. Un caz de difterie a fost deja înregistrat în regiunea Ternopil. El i-a îndemnat pe ucrainenii adulți să reia vaccinarea, care se face o dată la 10 ani.

"În timpul războiului din Ucraina, există riscul de creștere a numărului de cazuri de difterie și holeră, iar astfel de cazuri au fost deja înregistrate în teritoriu“. Afirmația aparține unui medic infecționist, Fedor Lapiy, în cadrul unei intervenții televizate, fiind susținut și de Grupul național de experți tehnici în imunoprofilaxie.

"În timpul războiului există un risc de creștere a difteriei, avem un caz de difterie în regiunea Ternopil. Și acesta nu este nici primul și nici ultimul caz", a spus el.

Potrivit acestuia, există și alte infecții care pot crește. "De exemplu, la Mariupol, agenți patogeni de holeră au fost găsiți în marea de acolo înainte, precum și încălcări ale infrastructurii, ale instalațiilor de tratare, ale accesului la apă potabilă curată pot duce într-adevăr la boli periculoase, cum ar fi holera", a explicat medicul.

Citeste si: Peste 2.000 de ucraineni, ținuți de ruși în "lagărele de filtrare" din Mariupol: "Sunt hrăniți cu supă chioară, nu au voie să iasă afară"

 

El a îndemnat populația civilă ucraineană adultă să reia vaccinările administrate la fiecare 10 ani împotriva tetanosului și difteriei. "Există suficient vaccin în regiuni. Deși situația din teritoriile ocupate este extrem de tragică", a spus el.

Lapii a precizat că, față de primul trimestru al anului 2021, în primul trimestru al anului 2022 copiii sunt acoperiți aproape în toate pozițiile de vaccinare din primul an de viață, la șase ani - o scădere de 5-6%, iar pentru hepatita B numărul celor vaccinați aproape s-a înjumătățit.

Potrivit autorităților din Ucraina, oamenii din Mariupol sunt în pericol de moarte nu numai din cauza bombardamentelor, ci și din cauza condițiilor insalubre din oraș și a pericolului de a contracta holeră, dizenterie sau E. coli.

Alte cel puțin 3.000 de persoane au murit în Ucraina de la invazia Rusiei, deoarece nu au avut acces la tratamente pentru boli cronice, susține șeful biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel