„Voi trăi pentru amândoi”: După ce s-a căsătorit în Azovstal, Valeria a rămas văduvă după doar trei zile

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Voi trăi pentru noi doi. după ce s-a căsătorit în Azovstal, Valeria a rămas văduvă trei zile mai târziu.
Voi trăi pentru noi doi. după ce s-a căsătorit în Azovstal, Valeria a rămas văduvă trei zile mai târziu.

Garda Națională a Ucrainei a dezvăluit o poveste tristă despre căsătoria grănicerului Andrei, un ostaș care apără Mariupol, cu Valeria. După trei zile de mariaj, bărbatul a fost dat dispărut. 

Valeria Karpilenko,  militar de la „Azovstal”, a devenit mireasă, soție și văduvă într-o singură săptămână. Pe 5 mai, grănicerul ucrainean Andrei și tânăra din Azovstal s-au căsătorit, iar trei zile mai târziu bărbatul a murit.

Tânăra i-a promis iubitului ei că va scăpa vie din uzina Azovstal și va trăi  pentru ambii. „Mi-ai lăsat numele de familie, familia ta iubitoare și amintirile unei perioade fericite împreună”, a spus Valeria, citată de UNN.

Valeria, acum văduvă, a povestit că ea și iubitul ei Andrei, un militar al Serviciului de Frontieră de Stat, s-au logodit la Azovstal, apoi, sub zgomotul bombardamentelor în loc de marșul de nuntă, s-au și căsătorit. Tinerii au ales să se căsătorească pe data de 5 mai, ziua în care a fost fondat regimentul Azov.

Citeste si. Papa Francisc s-a întâlnit cu soțiile luptătorilor regimentului Azov de la uzina Azovstal. Iulia: El este ultima noastră speranță  

"Ne-am căsătorit de ziua regimentului Azov. Un polițist de frontieră și o fată din Azov. Am jurat iubire sub sunetele exploziilor și a bombardamentelor. Dar a fost o zi atât de fericită. Mi-a rămas și o fotografie în care eram atât de fericită", își amintește Valeria.

 

Fericirea a durat doar trei zile. Andrei, care a apărat cu curaj orașul Mariupol, a murit

 

Andrei a făcut el însuși inele de căsătorie: le-a improvizate din folie de staniol. „Sunt mai scumpe decât toate comorile lumii“, spune Valeria.

Dar fericirea a durat doar trei zile. Andrei, care a apărat cu vitejie orașul Mariupol încă de la începutul invaziei rusești, a murit. "O fată pe care o cunosc, puternică și uimitoare, care se află acum la Azovstal, mi-a scris că iubitul ei a murit acolo. S-au căsătorit pe 5 mai. Au fost soț și soție  timp de trei zile. Nu îmi pot imagina durerea. Iar eu nu pot să-i înțeleg puterea. Ea i-a promis lui Andrei că va pleca vie de acolo", a scris o prietenă de-ale Valeriei.

Nu rata si:  Jurnal de război al unui copil din Mariupol: „Mama are o gaură în picior. Bunicul a murit. La fel și orașul meu iubit”

Acum, curajoasa ucraineană trebuie să trăiască pentru amândoi: cu amintirea iubitului ei. "Am reușit să ne căsătorim. Am reușit să fim fericiți. Nu am avut timp să fim împreună. Te voi iubi pentru totdeauna, eroul meu“, îi declară tânăra văduvă iubitului ei, care acum nu o mai aude.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel