Papa Francisc s-a întâlnit cu soțiile luptătorilor regimentului Azov de la uzina Azovstal. Iulia: El este ultima noastră speranță

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Papa Francisc s-a întâlnit cu soțiile luptătorilor regimentului Azov de la uzina Azovstal. Iulia El este ultima noastră speranță
Papa Francisc s-a întâlnit cu soțiile luptătorilor regimentului Azov de la uzina Azovstal. Iulia El este ultima noastră speranță

Papa Francisc s-a întâlnit, marți, 11 mai, la Roma, cu două soții ale apărători ucraineni, care apără uzina Azovstal din Mariupol, anunță Corriere della Sera.

Ucrainencele i-au scris papei Francisc o scrisoare și au primit invitația de a veni la Vatican. La întâlnire au sosit Ekaterina Prokopenko, soția comandantului regimentului Azov, Denis Prokopenko și Iulia Fedosyuk, soția luptătorului regimentului Azov, Arseni Fedosyuk.

Papa le-a primit pe soțiile luptătorilor ucraineni la finalul audienței săptămânale de miercuri. Întâlnirea a avut loc la biserica St. Petru în Vatican. Femeile speră că această întâlnire va atrage atenția asupra situației din  Mariupol, unde n continuare mor oameni.

"Sperăm că acest lucru va ajuta la salvarea bărbaților noștri, soldații care se află la uzina Azovstal din Mariupol. Sperăm că această întâlnire ne va oferi șansa de a le salva viețile. Papa Francisc a spus că se va ruga pentru noi și va face totul ce e posibil”, spun soțiile luptătorilor.

"L-am rugat să vină în Ucraina și, de asemenea, să vorbească cu Putin”, au spus femeile. „Dar Papa nu a răspuns la asta. El a spus doar că se va ruga pentru noi. Ne dorim ca toată lumea să supraviețuiască și vom face tot posibilul pentru a le salva viețile”, a spus Ekaterina Prokopenko.

Papa Francisc s-a întâlnit cu soțiile luptătorilor regimentului Azov de la uzina Azovstal. Iulia: El este ultima noastră speranță  

 

Iulia Fedosyuk a adăugat că, la Azovstal, au murit mulți oameni, care nu au putut fi îngropați în mod creștin. "Am cerut Papei să ne ajute, să organizeze coridoare umanitare, astfel încât oamenii să poată ieși din Azovstal", a spus ea.

Soțiile luptătorilor i-au dat Papei două scrisori și mai multe fotografii. "Soțul meu mi-a trimis un mesaj în care spune că până și apa tehnică se termină și mi-a cerut să caut nite tehnic cum se poate supraviețui cât mai mult timp fără apă. Mi-e teamă să nu-l pierd, dar sunt și supărată că am nu pot face nimic. Este groaznic!  Azovstal  pare un reality show și nimeni nu ne ajută, așa că ne bazăm pe Papa. El este ultima noastră speranță", a spus Iulia Fedosyuk.

Nu rata si: Povestea tristă a bunicului Vladimir, evacuat din Lviv: Soția, fiul și fiica mea au murit. Doar nepotul Misha a supraviețuit 

Potrivit femeilor, la Azovstal sunt acum aproximativ 600-700 de răniți, care trebuie evacuați de urgență. În aceste momente, apărătorii  Regimentului Azov și ai Brigăzii 36 continuă să apere eroic uzina Azovstal. Rușii îi atacă cu arme grele, lansând bombe.

Din lipsă de medicamente, mulți răniți mor de infecții și cangrenă. Au rămas și fără apă potabilă. Garnizoana „Mariupol” a făcut apel în repetate rânduri la președinte și la toți liderii lumii cu cererea de a aplica procedura de „extracție” soldaților și militarilor răniți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel