„Oasele bunicii”, altfel de gogoși delicioase și rafinate. Încearcă-le chiar astăzi! Notează rețeta

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Oasele bunicii”, altfel de gogoși delicioase și rafinate. Încearcă-le chiar astăzi! Notează rețeta. FOTO: captură video YouTube @Rosa cocinera y madre
„Oasele bunicii”, altfel de gogoși delicioase și rafinate. Încearcă-le chiar astăzi! Notează rețeta. FOTO: captură video YouTube @Rosa cocinera y madre

„Huesillos Extremadura” sau „Oasele bunicii”, este un dulce ce se aseamănă cu gogoșile. Este o rețetă rafinată pentru a însoți micul dejun sau gustarea. 

Trebuie să știți că sunt rafinate și, în funcție de zona în care sunt făcute, de obicei se adaugă un strop de lichior de anason pentru a oferi mai multă aromă. Se pot face și sub formă de oase, făcând câte o tăietură la fiecare capăt astfel încat să fie deschise.

Nu le ratați și învață la StiriDiaspora.ro cum să faci oase de bunică.

Aperitiv „Rafaelki”, o gustare delicioasă din ouă, brânză și usturoi care vă va încânta cu siguranță oaspeții. Este gata imediat!

 

„Oasele bunicii” - Ingrediente

 

- 500 de grame de făină de grâu

- 100 de mililitri de ulei de măsline

- 8 grame de drojdie

- 100 de mililitri de lapte

- 125 de grame de zahăr

- 2 ouă

- 2 pahare de ulei de floarea soarelui pentru prăjit

- 1 pahar de zahăr pudră pentru decor

- 1 linguriță de anason boabe sau pudră

- 1 lămâie.

Rețeta italienească de mămăligă. Câteva trucuri simple ca să obții cea mai delicioasă și cremoasă mămăligă

 

„Oasele bunicii” - Mod de preparare

 

Pentru a începe cu rețeta de „Oasele bunicii”, trebuie să puneți mai întâi cei 100 de mililitri de ulei de măsline într-o cratiță la încălzit 2-3 minute cu lingura de anason boabe măcinat și 2-3 fâșii de coajă de lămâie. Când este fierbinte, se ia de pe foc și se lasă să se răcească pentru ca uleiul să capete arome de lămâie și anason. Când este rece, scoateți bucățile de lămâie și, dacă doriți, puteți îndepărta anasonul sau îl puteți lăsa.

Într-un bol batem ouăle, adăugăm uleiul rece și amestecăm. Adăugați laptele, zahărul și coaja de lămâie, amestecați totul foarte bine.

Când ai totul amestecat, adaugă puțin câte puțin făină și drojdia, trebuie să frământați până se desprinde de formă. Se așează pe blat și se frământă în continuare, ar trebui să fie un aluat care aproape să se desprindă de pe mâini. 

Sfat: cantitatea de făină poate varia în funcție de lichide, s-ar putea să mai aveți nevoie de mai multă sau mai puțină făină, dar nu trebuie să lăsați aluatul foarte tare.

Acoperiți aluatul cu o cârpă sau o foaie de folie transparentă și lăsați-l să se odihnească 1 oră.

Terci de griș la cuptor cu mere și scorțișoară. Un super desert, extrem de pufos și fin, fără mare efort!

După timpul indicat, achiziționați bucăți de aluat de aproximativ 25 de grame și formați bile. Pentru ca aluatul să nu se lipească de mâini, este mai bine să vă ungeți degetele cu ulei.

Așezati o tigaie înaltă cu uleiul de prăjit. Formați rulouri cu bilutele de aluat. Când uleiul este fierbinte trebuie să prăjești „oasele bunicii”, întoarcându-le astfel încat să se rumenească pe exterior și să fie fierte pe interior.

Scoateți dulciurile și puneți-le pe o farfurie cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

Pe o farfurie se așează zaharul și se îmbracă dulciurile prăjite. Transferați „oasele bunicii” într-un castron și sunt gata de mâncare. De asemenea, puteți stropi cu zahăr pudră. 

Poftă bună! 

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt    
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g    
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G    

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel