Terci de griș la cuptor cu mere și scorțișoară. Un super desert, extrem de pufos și fin, fără mare efort!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Terci de griș la cuptor cu mere și scorțișoară. Un super desert, extrem de pufos și fin, fără mare efort! FOTO: colaj capturi russianfood.com
Terci de griș la cuptor cu mere și scorțișoară. Un super desert, extrem de pufos și fin, fără mare efort! FOTO: colaj capturi russianfood.com

O versiune neobișnuită a terciului obișnuit de griș cu lapte este terciul de griș copt cu mere. În procesul de coacere, un astfel de terci de griș este înmuiat cu suc de mere și perfect completat de aroma de scorțișoară, drept urmare devine precum cel mai delicat sufleu sau budincă. 

O jumătate de măr sub o crustă roșie delicioasă de zahăr topit oferă terciului de griș copt cu lapte un aspect și mai seducător și o aromă plăcută. O idee grozavă pentru un brunch!

Din brânză de vaci și prune faci o prăjitură fină, fără făină. N-o să crezi că acest desert perfect se face atât de repede

 

Terci de griș la cuptor cu mere și scorțișoară - Ingrediente

 

- lapte - 500 de mililitri

- griș - 100 de grame

- zahăr - 2 linguri + 2 lingurițe pentru stropire

- sare - 1 praf

- unt - 20 de grame + pentru ungerea tăvii

- mere (soiuri dulci) - 2 bucăți (300 de grame)

- ou (mare) - 1 bucată

- scorțișoară măcinată - 2-4 vârfuri (după gust).

Plăcinte cu mere rapide, fără aluat și fără coacere. Uită de oricare altă rețetă tradițională când ești pe grabă. Aceasta e top!

 

Terci de griș la cuptor cu mere și scorțișoară - Mod de preparare 

 

Mai întâi pregătiți ingredientele de pe listă. Terciul de griș se gătește suficient de repede, așa că cel mai bine este să porniți cuptorul în avans pentru a se încălzi la o temperatură de 180 de grade.

Se toarnă laptele într-o cratiță, se pune la foc maxim și se aduce la punctul de fierbere. Apoi reduceți flacăra la minimum și, amestecând constant într-o mișcare circulară, turnați grișul într-un jet subțire. Continuând să amestecați, fierbeți grișul aproximativ 3 minute. Apoi opriți focul, acoperiți recipientul cu un capac și lăsați terciul deoparte aproximativ 5 minute.

Adăugați unt (20 g), zahăr (2 linguri) și sare. Amestecați bine.

Curățați merele de coaja. Tăiați un măr în cuburi mici, după ce scoateți cotorul cu semințe. Tăiați al doilea măr în jumătate, îndepărtați semințele și lăsați deoparte.

Puneți mărul tăiat cubulețe la griș. Adăugați oul și amestecați bine.

Ungeți tava de copt cu unt. Se pune terciul de griș preparat cu felii de mere și se netezește. Puteți folosi forme ovale din ceramică de 17x12x7 cm. În timpul coacerii terciul va crește, așa că este mai bine să nu umplem forma complet, ci cam 2/3.

Puneți o jumătate de măr cu partea tăiată în sus și apăsați ușor în terci. Presărați fiecare porție de terci cu 1 linguriță de zahăr și 1-2 vârfuri de scorțișoară.

Se dau formele de terci la cuptor, preîncalzit la 180 de grade, și se coace 45-55 de minute, până când merele devin maro auriu și moi. La cuptor, terciul va crește, dar pe măsură ce se răcește, se va așeza din nou treptat.

Terciul de griș copt cu mere este gata! Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

Plăcintă cu mere și scorțișoară, rețeta italiană. Un ingredient secret o face genială

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel