Din brânză de vaci și prune faci o prăjitură fină, fără făină. N-o să crezi că acest desert perfect se face atât de repede

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Din brânză de vaci și prune faci o prăjitură fină, fără făină. N-o să crezi că acest desert perfect se face atât de repede. FOTO: colaj capturi russianfood.com
Din brânză de vaci și prune faci o prăjitură fină, fără făină. N-o să crezi că acest desert perfect se face atât de repede. FOTO: colaj capturi russianfood.com

Plăcinta cu brânză de vaci și prune, fără făină, este un desert interesant și delicios care se prepară foarte repede.

Plăcinta de brânză de vaci și piure de prune se prepară fără făină, cu o cantitate mică de amidon și se dovedește incredibil de fragedă. Straturile de brânză albe sunt puțin mai dense, iar straturile de brânză roz de la prune arată ca mousse-ul cu o aciditate plăcută de fructe.

Plăcinte cu mere rapide, fără aluat și fără coacere. Uită de oricare altă rețetă tradițională când ești pe grabă. Aceasta e top!

 

Plăcintă cu brânză de vaci și prune - Ingrediente pentru șase porții

 

- brânză de vaci - 500 de grame

- prune - 300 de grame

- ouă - 2 bucăți

- smântână - 1,5 linguri

- amidon - 1 lingură

- zahăr - 50 de grame

- unt (pentru ungerea formei) - 1 lingură.

Mannik - placinta cu griș care se topește în gură. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu și rapid de făcut

 

Plăcintă cu brânză de vaci și prune - Mod de preparare

 

Mai întâi, pregătiți ingredientele de pe listă. Iarna, puteți folosi prune congelate, iar în sezon, prunele trebuie neapărat folosite proaspete. Prunele sunt oricare potrivite, de  de preferință ar trebui să fie cele roz sau albastru închis. Dar dacă doriți, puteți lua din varietatea galbenă de prune. Brânza de vaci cumpărată din magazin este potrivită, cu conținut mediu de grăsimi (3-5%). Amidonul poate fi folosit atât din cartofi, cât și din porumb.

Într-un castron adânc, combinați brânza de vaci, smântâna, ouăle, zahărul și amidonul. Se amestecă totul foarte bine. Pentru o uniformitate maximă, puteți folosi un blender.

Spălați prunele, faceți mici tăieturi în formă de cruce pe ele și puneți-le într-un castron adânc. În orice cratiță, aduceți aproximativ 1 litru de apă la punctul de fierbere. Peste prune se toarnă apă clocotită și se lasă aproximativ 60 de secunde. Apoi scurgeți apa fierbinte și puneți peste prune apă rece. Curățați prunele de coaja subțire - datorită diferenței de temperatură, acest lucru va fi foarte ușor de făcut. Îndepărtați sâmburii. Tăiați pulpa prunelor în bucăți și puneți-o într-o cratiță cu fund gros. Puneți cratița la foc mediu și aduceți la punctul de fierbere. Reduceți focul la mic și, amestecând din când în când, fierbeți prunele timp de aproximativ 10-15 minute. În acest timp, prunele vor elibera sucul și vor deveni foarte moi - mixați-le cu un blender sau frecați-le printr-o sită.

Scoateți cratița de pe foc și lăsați piureul de prune rezultat să se răcească până la o stare caldă.

Porniți cuptorul să se încălzească până la 180 de grade.

Rețeta englezească de plăcintă cu mere. Un deliciu culinar pe care ar trebui să-l încerci

Împărțiți masa de brânză de vaci în două părți. Adăugați jumătate în cratița cu piureul de prune și amestecați cu o spatulă sau un tel - veți obține un aluat cremos de brânză-prune de o culoare roz frumoasă.

Acoperiți tava de copt cu hârtie de copt, ungeți fundul și părțile laterale ale formei cu unt sau ulei vegetal. Turnați aproximativ o treime din aluatul de brânză roz-prune în fundul formei. Deasupra se întinde aproximativ jumătate din aluatul de brânză alb și se netezește ușor cu o spatulă. Apoi repetați straturile: prune, brânză de vaci, prune.

Puneți tava la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade pentru aproximativ 60 de minute.

Plăcinta de brânză cu prune este gata! Se lasă să se răceasca complet. Și apoi scoateți din formă pur și simplu răsturnând pe un fund sau pe o farfurie.

Servește plăcinta cu brânză de vaci și prune. Dacă se dorește, se decorează cu busuioc sau frunze de mentă. Pregătirea unei astfel de plăcinte cu brânză de vaci este complet ușoară și dispare incredibil de repede de pe masă. Prunele conferă acestui desert o notă plăcută de fructe, cu o ușoară aciditate.

O bucată dintr-o plăcintă atât de fragedă și parfumată este completarea perfectă la ceașca ta de ceai sau la cafeaua de dimineață! Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt            
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g             
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G              

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel