Rețeta englezească de plăcintă cu mere. Un deliciu culinar pe care ar trebui să-l încerci

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rețeta englezească de plăcintă cu mere. Un deliciu culinar pe care ar trebui să-l încerci
Rețeta englezească de plăcintă cu mere. Un deliciu culinar pe care ar trebui să-l încerci

Plăcinta englezească cu mere, cunoscută și sub numele de plăcintă cu mere, este una dintre cele mai cunoscute prăjituri din cofetărie. Există multe versiuni ale acestei prăjituri. Placinta tipică cu mere conține o umplutură de mere tocate aromate.

Oricare ar fi stilul tău, la StiriDiaspora.ro te învățăm cum să faci plăcinta de mere autentică englezească, pas cu pas. Să gătim!

Muhammara, o delicioasă cremă tartinabilă arăbească. Dacă vrei să te lingi pe degete, gătește această rețetă rapidă!

 

Ingrediente pentru a face plăcintă englezească cu mere

 

Pentru masă:

- 450 de grame de făină grâu

- 4 linguri de zahăr

- 1 praf de sare

- 125 de grame de unt rece nesărat

- 8 linguri de apă.

Pentru umplutură:

- 1 kilogram de mere acre

- 150 de grame de zahăr brun

- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată

- 2 vârfuri de nucșoară

- 2 linguri de apă

- 1 lingură de lapte

- 1 linguriță de zahăr alb de presărat.

Pandișpan cu iaurt, fără făină: Pufos, aromat, bogat și sănătos. Gătește-l chiar azi!

 

Cum se prepară plăcinta englezească cu mere

 

Pentru a începe cu rețeta de plăcintă englezească cu mere, faceți mai întâi aluatul. Pentru a face acest lucru, într-un castron adăugați făina împreună cu cele 4 linguri de zahăr și un praf de sare, amestecați cu o lingură.

Se toacă untul rece nesărat și se amestecă cu mâinile, desfăcând untul, se amestecă bine cu făina și zahărul. Adăugați 8 linguri de apă și amestecați, mai întâi cu o lingură și apoi cu mâinile până obțineți o textură uniformă. Dacă observați că este foarte uscat, mai adăugați 1 sau 2 linguri de apă. Ar trebui să fie un aluat neted și omogen, care să fie manevrabil, dar nu excesiv de elastic sau uscat. Formați o minge cu aluatul și înfășurați-l în folie de plastic. Se lasă la frigider 30 de minute.

În timp ce aluatul se răcește, spălați merele, curățați-le de coajă. Apoi, tăiați mărul în bucăți și, la rândul său, în cuburi nu foarte mari. Puneți într-un bol bucățile de mere împreună cu zahărul brun, cele două lingurițe de scorțișoară și un praf de nucșoară, cam o jumătate de linguriță. Amestecă totul bine cu o lingură pentru ca bucățile de mere să fie bine impregnate cu zahărul și condimentele.

Sfat: deși scorțișoara este esențială în această plăcintă, puteți înlocui nucșoara cu alte condimente, precum ghimbirul sau ienibaharul.

După timpul de odihnă al aluatului, tăiați mai puțin de jumătate din aluat. În continuare, înfăinăm suprafața de lucru și întindem aluatul pe el cu un sucitor înfăinat. Oferă o formă rotunjită și fină, nu ar trebui să existe o masă groasă.

Plăcintele „Bombe” întrec orice așteptare. Trebuie să-ți notezi rețeta aceasta simplă, gata în doi timpi și trei mișcări! - FOTO

Ungeți o tavă de plăcintă de aproximativ 26 cm diametru și întindeți aluatul în ea. Tăiați marginile dacă a mai rămas prea mult, dar trebuie să lăsați 1 cm în jurul ei pentru a sigila ulterior și a acoperi plăcinta.

Umpleți tarta cu mere condimentate și stropiți umplutura cu 8 linguri de apă .

Intinde aluatul pe care l-ai rezervat pe suprafața de lucru și cu sucitorul asigură o formă rotunjită. Apoi, tăiați excesul de aluat, dar nu uitați să lăsați încă 1 cm pe părți. Acoperiți plăcinta cu mere cu acest al doilea aluat.

Ciupiți marginile aluatului încercând să prindeți cele două aluaturi, cel de jos și cel de sus, astfel încât să fie bine sigilat. Apoi, cu un cuțit ascuțit, tăiați un cerc în centrul plăcintei pentru a servi drept coș și să lăsați plăcinta umplută cu mere să respire în timpul coacerii.

Puteți lăsa plăcinta cu mere simplă, dar dacă aveți chef să o decorați, vă vom spune cum să o faceți ușor. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un tăietor de biscuiți în formă de frunză sau puteți chiar să desenați forma pe o bucată de hârtie și să o decupați pentru a face o matriță. Apoi, întindeți resturile de aluat cu sucitorul și aplatizați bine. Tăiați în formă de frunză. Lipiți foile de aluat cu puțină apă.

Ungeți suprafața prăjiturii cu lapte și puneți plăcinta cu mere la cuptor, care ar trebui să fie deja preîncălzit, cu căldură sus și jos la 200ºC. Când dai prăjitura la cuptor, reducem temperatura la 180ºC și lăsăm doar focul pe fund. Coaceți timp de 30 de minute și, după acest timp, puneți focul sus și jos, astfel încât prăjitura să se rumenească încă 20 de minute.

Când plăcinta englezească cu mere este aurie, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se servește cu puțin zahăr la suprafață. Se recomandă să o serviți caldă pentru a vă bucura de toată savoarea și aromele. Vei vedea ce plăcintă delicioasă iese! Îndrăznești să faci acasă această plăcintă englezească!

Sfat: stropiți plăcinta cu mere americană sau engleză cu zahăr vanilat pentru a oferi mai multă aromă.

 

Originea plăcintei tradiționale cu mere

 

Deși există multe țări europene care au o plăcintă cu mere tipică, se crede că originea ei este engleză, deoarece aceasta a fost reflectată într-o carte de bucate scrisă de bucătarii lui Richard al II-lea al Angliei la începutul secolului al XIV-lea, a cărui bucătărie de la Curte avea influenţe anglo-normande. Rețeta cu pricina nu era doar umplută cu mere, în interior ea conținea și pere, smochine, stafide și șofran pentru a colora umplutura.

Tort „Fata laptelui”, un deliciu cremos cu gust de înghețată. Prăjitură fină ușoară, rapid de preparat

Abia la începutul secolului al XVI-lea plăcinta cu mere se reflectă într-o altă carte de bucate olandeză, numită Appletaarten, umplută tot cu bucăți de mere, condimente și zahăr pudră pe care ei recomandau să o amestece cu smântână între două aluaturi. Foarte cunoscută este și varianta suedeză, caracteristică pentru că are deasupra un crumble, sau varianta franceză, pentru că este o plăcintă cu mere inversată. Totuși, dacă există o plăcintă cu mere tipică, aceasta este plăcinta americană cu mere, fiind un simbol neoficial al Statelor Unite. Datorită, mai ales, culturii sale răspândite și filmelor sale, aceasta este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel