Rețeta italienească de mămăligă. Câteva trucuri simple ca să obții cea mai delicioasă și cremoasă mămăligă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rețeta italienească de mămăligă. Câteva trucuri simple ca să obții cea mai delicioasă și cremoasă mămăligă. FOTO: captură video YouTube @Irina Condurat's kitchen
Rețeta italienească de mămăligă. Câteva trucuri simple ca să obții cea mai delicioasă și cremoasă mămăligă. FOTO: captură video YouTube @Irina Condurat's kitchen

Acesta este un fel de mâncare tradițional din nordul Italiei, făcut din făină de porumb integrală. La prima vedere, foarte simplu, dar există câteva trucuri în urma cărora vei obține cea mai delicioasă mămăligă.

Se poate consuma mămăliga simplă, dar se gătește cu diferiți aditivi și poate fi servită moale sau tare. Vâscozitatea mămăligii depinde de cantitatea de apă și de timpul de gătire la foc foarte mic (cu cât mai lung, cu atât mai bine). În loc de apă (în întregime sau parțial), puteți adăuga bulion sau lapte. Este important să amestecați mămăliga, nu constant, dar des.

Turtele bunicii, rețeta unui fel de mâncare gătit aproape din nimic. Cu aceste ingrediente ies pufoase, iar aroma este incomparabilă

 

Mămăligă - Ingrediente (pentru 6 porții)

 

- apă - 10 pahare

- sare grunjoasă - 1 lingură

- făină de porumb grosieră - 2 căni

- unt - 2 linguri

- piper negru

- brânză parmezan.

Alternativa pentru tradiționalele sarmale, la cuptor. Uită de frunzele de varză! Nu vei rezista!

 

Mămăligă - Mod de preparare

 

Fierbeți șase căni de apă cu sare într-o cratiță cu fund gros la foc mare. Pune o altă cratiță cu 4 căni de apă la foc mic. Adăugați făina de porumb puțin câte puțin. Se amestecă constant. Gătiți aproximativ trei minute, ar trebui să se absoarbă apa. Reduceți focul, astfel încât mămăliga să fiarbă foarte încet.

Adăugați 2 căni cu apă clocotită. Se amestecă des cu o lingură de lemn. Gătiți aproximativ 5 minute. Adăugați 2 linguri de apă la fiecare 5 minute numai după ce porția anterioară a fost absorbită. Amestecăm ca să nu se ardă mămăliga. Gătiți aproximativ 45 de minute, dacă este nevoie creșteți puțin focul. Mămăliga ar trebui să fie ca smântâna groasă și să fie ușor depărtată de părțile laterale ale cratiței.

Adăugați untul și piperul. Scoateți mămăliga în boluri cu o lingură umedă. Deasupra presară bucățele subțiri de parmezan.

Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

Chifle chinezești foarte pufoase. Rețeta asta e fantastică din ingrediente pe care le are oricine în bucătărie!

 

Vezi și 

 

Făina de porumb nu este doar pentru mămăligă! Gătește acest pandișpan pufos și fraged chiar astăzi! O prăjitură delicioasă și economică

 

A face un pandișpan fără gluten cu făină de porumb, pufos și fraged este posibil și, cu această ocazie, vă punem la dispoziție această rețetă minunată care, pe lângă faptul că este simplă, nu va ocupa mult timp în bucătărie. O prăjitură perfectă atat pentru micul dejun cât și pentru gustare.

De asemenea, dacă vrei să înveți cum să faci pandișpan cu făină de porumb, ușor, economic și simplu, nu mai căuta, ai găsit rețeta potrivită. Să gătim!

Ingrediente pentru a face pandișpan cu făină de porumb

- 100 de grame de unt nesărat înmuiat

- 200 de grame de zahăr (1 cană)

- 4 ouă M

- 1 linguriță de vanilie lichidă

- 1 linguriță de coajă de lămâie

- 50 de mililitri de lapte

- 200 de grame de făină de porumb 

- 2 lingurițe de drojdie chimică.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel