Turtele bunicii, rețeta unui fel de mâncare gătit aproape din nimic. Cu aceste ingrediente ies pufoase, iar aroma este incomparabilă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Turtele bunicii, rețeta unui fel de mâncare gătit aproape din nimic. Cu aceste ingrediente ies pufoase, iar aroma este incomparabilă. FOTO: captură video YouTube @
Надежда Баклыкова
Turtele bunicii, rețeta unui fel de mâncare gătit aproape din nimic. Cu aceste ingrediente ies pufoase, iar aroma este incomparabilă. FOTO: captură video YouTube @ Надежда Баклыкова

Probabil, trebuie să ai un anumit talent pentru a găti literalmente un fel de mâncare delicios din nimic. Și bunicile noastre sigur știau cum! 

Aceste turte sunt făcute din aluat cu drojdie și prăjite într-o tigaie. În interior, turtele sunt luxuriante și moi, iar aroma este pur și simplu incomparabilă. Turtele bunicii sunt perfecte pentru orice masă.

Alternativa pentru tradiționalele sarmale, la cuptor. Uită de frunzele de varză! Nu vei rezista!

 

Turtele bunicii - Ingrediente (pentru trei porții)

 

- făină - 300 - 350 grame (+ pentru lucrul cu aluatul)

- apă - 200 mililitri

- ulei vegetal - 75 mililitri

- drojdie uscată - 1 linguriță

- sare - 0,5 linguriță

- zahăr - 25 grame.

Uită de colțunași! Empanadas de casă, rețeta pas cu pas: Le poți umple cu orice! Vedeta fiecărei mese pentru familia ta

 

Turtele bunicii - Mod de preparare

 

Pentru început, pregătim toate ingredientele necesare. Apoi, încălzim apa la 36-38 de grade și o turnăm într-un vas adânc. Acolo adăugăm drojdia. Apoi, adăugați zahărul și sarea. Se amestecă cu un tel și se lasă 5 minute pentru a activa ușor drojdia.

Apoi turnați 30 mililitri de ulei vegetal și amestecăm din nou cu un tel. După aceea, adăugați treptat făina și frământați aluatul. Aluatul trebuie să fie moale, să nu fie înfundat cu făină. Avem nevoie de 350 grame de făină - asta înseamnă ceva mai mult de două pahare cu un volum de 250 mililitri. Dacă aluatul de la sfârșitul frământării se lipește puțin de mâini, ungeți-vă mâinile cu ulei vegetal.

Ungeți vasul cu ulei vegetal și întoarceți aluatul acolo. Ungem și suprafața aluatului cu ulei vegetal. În total, va fi nevoie de aproximativ 15 ml de ulei pentru a lucra cu aluatul.

Acoperim vasul cu aluatul cu folie alimentara și îl lăsăm la dospit 1-1,5 ore. Aluatul trebuie să crească de aproximativ 2,5 - 3 ori. Apoi intoarcem aluatul pe o suprafață tapetată cu făină și frământăm ușor. Împărțim aluatul în trei bucăți egale. Luăm o bucată de aluat și formăm o minge din ea. Întoarcem mingea cu susul în jos. Formăm bile din toate bucățile de aluat.

Întindeți fiecare bucată într-o formă rotundă de 1 centimetru grosime.

Încingem tigaia cu ulei vegetal (15 ml) și punem turta acolo. Prăjiți turtele la foc ceva mai mic, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Prăjiți toate turtele, adăugând ulei vegetal după cum este necesar.

Transferați turtele finite pe o farfurie. Serviți turtele bunicii calde. Sunt foarte gustoase astfel de turte cu miere sau dulceața preferată. Sau simple! 

Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

Chifle chinezești foarte pufoase. Rețeta asta e fantastică din ingrediente pe care le are oricine în bucătărie!

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt   
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G    

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel