„O tragedie incredibilă”. Ea este românca din Italia, moartă în timp ce pregătea micul dejun: „Alina trăia doar pentru copiii ei, muncea zi și noapte pentru ei”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„O tragedie incredibilă”. Ea este românca din Italia moartă în timp ce pregătea micul dejun: „Alina trăia doar pentru copiii ei, muncea zi și noapte pentru ei”
„O tragedie incredibilă”. Ea este românca din Italia moartă în timp ce pregătea micul dejun: „Alina trăia doar pentru copiii ei, muncea zi și noapte pentru ei”

Alina Crenicean, o româncă de 36 de ani, care trăia de mult timp în Italia, era în bucătărie ca să pregătească micul dejun pentru familie când o explozie puternică a provocat un incendiu de proporții, duminică dimineață, într-o casă din Sant'Urbano, în provincia Padova.

Explozia a avut loc duminică, cu puțin înainte de ora locală 08:00, în via Gorghi, unde locuitorii s-au trezit din cauza zgomotului puternic: s-au gândit imediat la o scurgere de gaz. Bilanțul este grav: românca a murit pe loc, în timp ce soțul și cei doi copii, răniți, au fost transportați la spitalul din Padova.

Când au sosit pompierii - din Este, Rovigo și Padova - tatăl, de fapt, era deja în afara casei cu cei doi copii. Pentru Alina nu a mai fost nimic de făcut: trupul i-a fost extras carbonizat din flăcări. Cei doi copii, Arianna de 9 ani și Giovanni de 3 ani, au fost scoși afară în siguranță de tatăl lor, Michelangelo Negrello, în vârstă de 52 de ani.

 

Dramă într-o familie de români din Italia. Alina a murit într-un incendiu, provocat de o explozie. Cei doi copii și soțul, răniți

 

Tatăl a reușit să salveze copiii

 

Apelul de urgență a venit dis-de-dimineață și cei care au ajuns în zonă au văzut imediat un nor de fum negru. Pentru Alina, care a murit imediat după ce a fost lovită de flăcări, nu au putut face nimic, în timp ce partenerul ei i-a luat pe cei doi copii și a fugit în stradă, așteptând ajutor. Casa este practic distrusa.

Pompierii au început operațiunile de stingere, în timp ce alți operatori dotați cu aparate de respirat autonome au intrat în locuință, găsind cadavrul femeii. Copiii și tatăl au fost stabilizați de personalul sanitar: unul dintre minori a fost transportat cu avionul la spital, tatăl și fetița într-o ambulanță.

4. -imagine fara descriere- (o-tragedie-incredibila--ea-este-romanca-din-italia-moarta-in-timp-ce-pregatea-micul-dejun-alina-traia-doar-pentru-copiii-ei--muncea-zi-si-noapte-pentru-ei-3.jpg)

SURSA FOTO: Facebook @Alina Crenicean

Pe parcursul dimineții au fost efectuate operațiuni de curățare și investigații pentru a stabili cauzele exploziei.

„Am crezut că s-a prăbușit blocul”. Explozie puternică în apartamentul unui antreprenor român, în Belgia: Mai multe victime - FOTO

 

„O tragedie incredibilă”

 

Comunitatea locală este în stare de șoc.

La fața locului, pe lângă forțele de ordine și serviciile de urgență, primarul Dionisio Fiocco s-a deplasat imediat. „Ne-am confruntat cu o tragedie incredibilă”, a spus primarul din Sant'Urbano. „Casa este complet devastată, iar peretele de nord al clădirii s-a răsturnat complet. E o nebunie, n-am mai văzut așa ceva în viața mea. Se pare că a fost o scurgere de gaz GPL, pentru că familia nu era conectată la rețeaua de metan. Când doamna s-a ridicat a pornit un întrerupător sau plita pentru cafea și a izbucnit această explozie care a omorât-o pe loc. Suntem cu toții șocați. Fratele ei a ajuns aproape imediat la fața locului și i-a ajutat soțul și copiii. Întreaga comunitate este profund zguduită și în doliu. Condoleanțe familiei și ne rugăm pentru ei”.

 

Italia. Cursa nebună a unui șofer român s-a încheiat cu o explozie și doi oameni la spital: Accident teribil după două depășiri cu 150 km/oră

 

„Era o familie model”

 

Și mama Alinei Crenicean s-a grăbit imediat la vila Sant'Urbano. Alături de ea au fost și alte rude care, în fața zidurilor casei, acum complet prăbușite, încearcă în zadar să o consoleze.

„A lor era o familie model. Alina trăia doar pentru copiii ei, muncea zi și noapte pentru ei, la fel ca și soțul ei”, spune Piero, un prieten al cuplului.

3. -imagine fara descriere- (o-tragedie-incredibila--ea-este-romanca-din-italia-moarta-in-timp-ce-pregatea-micul-dejun-alina-traia-doar-pentru-copiii-ei--muncea-zi-si-noapte-pentru-ei-2.jpg)

SURSA FOTO: Facebook @Alina Crenicean

Românca era angajată a firmei alimentare Morato Pan D'Este, pentru care a lucrat atât în ​​birourile Villa Estense, cât și în Lendinara, iar soțul ei este muncitor la Isoclima din Este. „În vreo zece ani au reușit să restaureze complet această vilă, din care acum nu a mai rămas nimic, și să aibă o stabilitate financiară care să le permită să-și întrețină copiii fără prea multe griji”, continuă Piero.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel