„Am crezut că s-a prăbușit blocul”. Explozie puternică în apartamentul unui antreprenor român, în Belgia: Mai multe victime - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Am crezut că s-a prăbușit blocul”. Explozie puternică în apartamentul unui antreprenor român, în Belgia: Mai multe victime
„Am crezut că s-a prăbușit blocul”. Explozie puternică în apartamentul unui antreprenor român, în Belgia: Mai multe victime

Un român, în vârstă de 44 de ani, se zbate între viață și moarte după o explozie în apartamentul lui din Ekeren, un district din nordul municipalității Anvers din regiunea flamandă a Belgiei. Alți doi locuitori, o mamă și un copil, au suferit răni ușoare. „Foarte repede a trecut de la un mic incendiu la un mare incendiu”.

Explozia a avut loc în această dimineața, în jurul orei locale 06:30, în apartamentul unui român, într-o clădire cu trei etaje din Prinshoeveweg, Ekeren. La parter, forța exploziei a scos ușa garajului din balamale. Din cauza valului de presiune, ușa garajului a zburat în stradă. Femeia care locuia la parter a fost dusă la Spitalul Stuivenberg cu arsuri grave.

2. -imagine fara descriere- (am-crezut-ca-s-a-prabusit-blocul--explozie-puternica-in-apartamentul-unui-antreprenor-roman--in-belgia-mai-multe-victime-2.jpg)

SURSA FOTO: captură video gva.be

Potrivit presei din Belgia, românul este în stare critică. Vecinii spun că românul rănit grav are o firmă de transport în localitate. 

„Primim zero respect!” Revoltă după moartea unui muncitor român, în Belgia: „Mihai a fost un coleg de top. Lasă în urmă o soție și doi copii”

 

„Am crezut că s-a prăbușit blocul”

 

3. -imagine fara descriere- (am-crezut-ca-s-a-prabusit-blocul--explozie-puternica-in-apartamentul-unui-antreprenor-roman--in-belgia-mai-multe-victime-3.jpg)

SURSA FOTO: captură video gva.be

„A fost o explozie uriașă și imediat după aceea am văzut flăcările”, spune vecinul Yves Smits. „Ne-am luat animalele de companie și am fugit afară”. În apartamentul lui Smits, la parter, lângă apartamentul românului grav rănit, nu există avarii grave. „Explozia a fost atât de puternică, încât bucăți de sticlă au ajuns până la patul meu”.

Vecina de cealaltă parte s-a trezit și ea dis-de-dimineața. „A fost atât de zgomotos încât am crezut că s-a prăbușit blocul”, spune Katzemich. „M-am dus să mă uit în spate și am văzut mai întâi un mic foc, dar foarte repede flăcările au izbucnit. Din fericire, pompierii au ajuns foarte repede la fața locului, au fost aici după cinci minute”.

4. -imagine fara descriere- (am-crezut-ca-s-a-prabusit-blocul--explozie-puternica-in-apartamentul-unui-antreprenor-roman--in-belgia-mai-multe-victime-4.jpg)

SURSA FOTO: captură video gva.be

La etajul doi, forța exploziei a spart ferestrele. Doi locuitori de la acel etaj, o mamă și copilul ei, au fost răniți ușor de cioburile de sticlă. Au fost duși și ei la spital. Locuitorii de la primul etaj au fost evacuați de localnici și au rămas nevătămați.

„Au urmărit să facă bani rapid ilegal”: Tânără româncă și soțul ei, condamnați după ce polițiștii au descins la ei acasă: „Nu mă lăsau să mă urc la ultimul etaj”

 

Nu există indicii de foc pus în mod intenționat

 

„Este prea devreme să vorbim despre o explozie de gaz, care va trebui investigată în continuare de un expert”, spune Willem Migom, purtătorul de cuvânt al zonei de poliție din Anvers. Poliția susține că până în acest moment nu există indicii de foc pus în mod intenționat.

5. -imagine fara descriere- (am-crezut-ca-s-a-prabusit-blocul--explozie-puternica-in-apartamentul-unui-antreprenor-roman--in-belgia-mai-multe-victime-5.jpg)

SURSA FOTO: captură video gva.be

Pompierii vorbesc despre un incendiu puternic, mai ales în spatele clădirii, care a ars violent. Fațada din spate a blocului este complet înnegrită. „Apartamentele sunt complet arse”, spune Jasmien O, purtătoarea de cuvânt a zonei de pompieri Anvers.

Este un mister pentru vecini cum s-ar fi putut întâmpla explozia. Proprietarul blocului le-a spus duminică dimineața că în apartamente nu se mai folosește gaz, totul este încălzit cu energie electrică. „Se desfășoară de ceva vreme în stradă lucrări cu gaz, poate că are ceva de-a face”, spune o vecină.

În timpul intervenției pompierilor, o duzină de locuitori din clădirile din jur au fost evacuați pentru o scurtă perioadă.

Pagubele clădirii în care a avut loc explozia sunt considerabile. Oamenii nu au voie momentan să se întoarcă în casele lor. 

„Nu era șeful lor”. Antreprenor român, bun de plată în Belgia: Cum s-a îmbogățit cu zeci de mii de euro de pe urma a șapte muncitori conaționali

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel