O mamă ucraineană, despre fiul său, un pilot de luptă rus, care și-a bombardat țara: ”Sunt copleșită de durere și rușine”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O mamă ucraineană, despre fiul său, un pilot de luptă rus, care și-a bombardat țara Sunt copleșită de durere și rușine
O mamă ucraineană, despre fiul său, un pilot de luptă rus, care și-a bombardat țara Sunt copleșită de durere și rușine

O mamă din Ucraina a dezvăluit că fiul ei, un pilot de luptă rus și și-a bombardat țara înainte de a fi doborât. Elena Golovenskaia a vorbit, înlăcriată, despre fiul ei, ei maiorul Aleksei Golovenski care a atacat Ucraina, așa cum se vede într-un videoclip difuzat de armata ucraineană.

Ea a spus că Golovenski a fost doborât în zona Mikolaiv pe 5 martie. Imaginile difuzate de forțele ucrainene arată un pilot cu numele său fotografiat într-un câmp cu mâinile în aer în timpul în care a fost capturat și, de asemenea, mai târziu a fost interogat.

Într-un mesaj video, Elena Golovenskaia vorbește despre „durerea și rușinea” pe care o simte în urma acțiunilor fiului ei. De asemenea, și-a cerut scuze poporului ucrainean pentru fiul ei și pentru că „nu a putut crește o persoană normală, demnă”, relatează Antena3.

 

O mamă ucraineană își plânge fiul, un pilot de luptă rus, care și-a bombardat țara: ”Îmi cer scuze”

 

Elena a dezvăluit că locuiește în prezent în orașul Kremenchug, în regiunea Poltava din centrul Ucrainei.  Fiul ei este pilot într-un regiment de aviație navală, care a fost desfășurat în orașul Saki, în Crimeea ocupată de Rusia.

Pe pe 5 martie 2022, „în urma ordinelor criminale ale comandamentului armatei ruse”, fiul ei a zburat la Mikolaiv cu avionul său de luptă SU-30SM.  Acolo „a fost doborât de apărarea aeriană ucraineană și capturat”, a dezvăluit Golovenskaia. „Am aflat despre această știre din presă, urmărind un reportaj despre piloții doborâți”, a spus ea, potrivit The Sun.

 

„Am fost copleșită de durere și rușine pentru fiul meu...”

 

„Am fost copleșită de durere și rușine pentru fiul meu, am auzit în mod repetat urletul teribil al sirenelor de raid aerian în Kremenchug”, a spus ea. „Desigur, sunt îngrijorat pentru fiul meu. Slavă Domnului că a supraviețuit.

Îmi cer scuze poporului ucrainean și îmi cer scuze pentru fiul meu și pentru mine că nu am putut crește o persoană normală, demnă”.


Drama refugiaților Alexander și Marina, care au fugit din calea războiului: „Am lăsat totul în urmă. Două surori au rămas în Harkov" 

 

În videoclip, Golovenskaia vorbește rusă, care este și limba maternă a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.  În videoclipul capturării sale, Golovenski poate fi auzit spunând că este comandantul unității de aviație 59882 care are sediul în Saki. Golovenski a fost unul dintre cei nouă piloți ruși, doborâți în Ucraina weekendul trecut.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel