O mamă, bolnavă de cancer terminal, a încălcat carantina și a plecat în ultima vacanță cu copiii, cu permisiunea premierului

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Linzi Page o mmă de 38 de ani din Scoția, bolnavă de cancer intestinal în stadiul patru, a fost exceptată de autorități de la regulile de carantină și a primit permisiunea să plece cu avionul într-o vacanță la Tenerife, alături de copiii ei.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Nicola Sturgeon, a scris site-ul postului BBC, citat de Digi24. „Mi-a transmis că familia a avut un an greu și că această vacanță va fi o amintire frumoasă pentru ei. A spus că va fi un timp prețios petrecut cu familia, un timp pe care nu-l vor mai avea niciodată”, a declarat premierul scoțian după convorbirea cu Linzi, joi, 19 noiembrie. Linzi, care locuiește în Burntisland, Fife, va pleca în vacanță săptămâna viitoare, urmând să zboare spre Spania de la Edinburgh.

Gestul plin de compasiune al premierului Sturgeon a explicat că din „motive de compasiune”, legate de sfârșitul vieții unei persoane, Page va fi scutită de restricții și că familiei i se va permite să plece în vacanță. „Situația lui Linzi este tragică, dar, atât din punct de vedere al compasiunii, cât și din considerente legale, poate pleca în vacanță și îi doresc tot binele din lume ei și familiei ei”, a mai spus Sturgeon.

„Cea mai mare bătălie a mea nu este chimioterapia“

 

Anul trecut, Linzi a lansat o strângere de fonduri menite să o ajute în lupta contra cancerului. Tratamentul, care nu e decontat de stat, o costă 1.500 de lire sterline la fiecare trei săptămâni. În total, a strâns 76.000 de lire sterline, din care a cheltuit jumătate. „Orice sumă care va rămâne neutilizată va fi donată centrelor care îngrijesc persoanele bolnave de cancer”, a spus ea.

Linzi, project manager la un supermarket, are doi copii, Calan, 7 ani, și Charlotte, 3 ani, ”care sunt viața mea”. În aprilie 2018, femeia a fost diagnosticată cu cancer intestinal metastazat în stadiul 4. „Cea mai mare bătălie a mea nu este chimioterapia, intervenția chirurgicală sau drumurile interminabile la spital, ci este gândul de a pierde sanșa să împărtășesc cu copiii mei prima zi la școală, realizările și succesele lor. Vreau ca ei să-și amintească, totuși, că am făcut tot ce am putut pentru a fi împreună cât mai mult timp.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel