O bonă româncă, adusă în Franța de un cuplu de conaționali, a devenit din victimă, condamnată: „Infracțiunea de trafic de persoane nu există!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
O bonă româncă adusă în Franța de un cuplu de conaționali a devenit din victimă, condamnată: „Infracțiunea de trafic de persoane nu există!”
O bonă româncă adusă în Franța de un cuplu de conaționali a devenit din victimă, condamnată: „Infracțiunea de trafic de persoane nu există!”

O bonă româncă a ajuns de la victimă la condamnată în Franța. 

Tribunalul Penal Bourges din Franța a găsit vinovată o româncă, în vârstă de 45 de ani, pentru denunţare calomnioasă. Ea a fost condamnată la o amendă cu suspendare de 2.000 de euro.

Franța. Româncă și soțul ei, găsiți fără suflare, în casă. Fetița lor de 4 ani era lângă ei, în viață: „Micuța a rămas fără părinți”

 

Judecătorii au găsit-o vinovată pe bona româncă

 

Un cuplu de români din Cher, judecat în luna ianuarie a anului 2021 în special pentru trafic de persoane, a fost achitat de instanța penală din Bourges. Același cuplu de români a acuzat-o pentru denunț calomnios pe cea care i-a acuzat în fața aceleiași instanțe în cadrul unei ședințe din 2 noiembrie.

Dosarul a fost judecat și, miercuri după-amiază, instanța s-a pronunțat. Judecătorii au găsit-o vinovată de actele de denunț calomnioase și au condamnat-o la o amendă cu suspendare în valoare de 2.000 de euro și 750 de euro despăgubiri.

Un român adoptat în Franța când avea doi ani își caută familia naturală. Sabin: "Vreau să știu de unde vin"

 

„Cu ce ni s-a prezentat? O fotografie, nedatată?”

 

Cuplul a chemat-o să fie bonă și a adus-o din România în Franța în anul 2014. Ea a repetat ceea ce a mai spus deja în ianuarie 2021. Faptul că a lucrat mult în numele acestor două persoane, că nu era liberă să se miște și chiar a fost supusă violenței.

Prima procedură, în ianuarie 2021, a fost „catastrofală la nivel familial, social și profesional”, a subliniat avocatul cuplului, Me Chloé Bonnet, de la baroul din Paris. Mai presus de toate, „nu au fost stabilite faptele de care au fost acuzați”. Instanța a pronunțat achitare. „S-a argumentat pe larg și s-a constatat că infracțiunea de trafic de persoane nu există întrucât lipsesc probele cu privire la consecințele pentru victime”.

Avocatul cuplului a respins și violențele împotriva bonei. „Instanța a respins și această acuzație. Pentru că cu ce ni s-a prezentat? O fotografie, nedatată, care arată o iritație a pielii, asta-i tot?”

Întrucât nu există dovezi obiective care să demonstreze că bona româncă a lucrat de la 5 dimineața până la 11 noaptea, instanța a găsit-o vinovată de denunț calomnios.

„Traficanți români de organe în Franța”. Știrile false care se răspândesc pe rețelele sociale alarmează populația. Poliția: „Nu există niciun caz!”

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv                

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel