Nu uda niciodată tigaia cu apă rece când este încă fierbinte! Trucuri pentru curățare care te vor ajuta să o păstrezi într-o stare perfectă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu uda niciodată tigaia cu apă rece când este încă fierbinte! Trucuri pentru curățare care te vor ajuta să o păstrezi într-o stare perfectă
Nu uda niciodată tigaia cu apă rece când este încă fierbinte! Trucuri pentru curățare care te vor ajuta să o păstrezi într-o stare perfectă

O tigaie bună este unul dintre marii aliați din bucătărie. Însă realitatea este că, la utilizarea frecventă, tigăile își pierd proprietățile, ceea ce face ca alimentele să se ardă în ele, îngreunând curățarea. Din fericire, unele trucuri pentru curățarea tigăilor te vor ajuta să le păstrezi în perfectă stare de utilizare, garantând astfel o viață mai lungă.

Descoperiți câteva trucuri pentru a obține tigăi în perfectă stare de utilizare în acest articol pe StiriDiaspora.ro.

Citește și Cum să curățați rapid oalele arse cu produse pe care le aveți în casă. Trucuri simple și ieftine cu bicarbonat, lămâie sau cola

Există două lucruri fundamentale de care ar trebui să țineți cont atunci când vă curățați tigăile și care vă vor ajuta să le păstrați într-o stare mai bună: nu uda niciodată tigaia cu apă rece când este încă fierbinte. Acest obicei prost repetat de multe ori face ca proprietățile antiaderente să se piardă. Și un alt lucru fundamental de care trebuie să țineți cont este să nu spălați niciodată tigaia cu partea aspră a buretelui, pentru că încetul cu încetul o veți zgâria și acest lucru va face doar ca mâncarea să înceapă să se lipească imediat după aceea, îngreunând curățarea.

Un truc bun pentru a curăța tigăile în cazurile în care grăsimea este foarte blocată sau există urme de mâncare arsă, este să umpleți cratița cu apă și să o lăsați să fiarbă timp de cinci minute. Căldura va înmuia resturile de alimente și grăsime și va permite curățarea ușoară. Luați tigaia de pe foc și curățați reziduurile rămase cu partea moale a buretelui și săpun de vase.

 

Amestec de bicarbonat de sodiu și apă

 

Un alt truc excelent pentru curățarea tigăilor este să faci un amestec de bicarbonat de sodiu și apă.

Presărați o cantitate bună de bicarbonat de sodiu în tigaie, apoi adăugați puțină apă. Lăsați să acționeze câteva ore, odată ce timpul a trecut, puneți niște mănuși și frecați cu partea moale a buretelui în tigaie. Murdăria va ieși foarte ușor.

 

O lingură de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană de oțet

 

Când grăsimea și porțiunile de mâncare arse sunt prea prinse de tigaia noastră, există un truc pentru a le curăța care este infailibil.

Vezi și Obțineți geamuri impecabile toamna, economisind bani. Ingredientele secrete, neapărat folosite într-o zi înnorată

Umple cratița cu apă și adu-o la punctul de fierbere. Odată ce începe să fiarbă adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană de oțet și fierbeți timp de 10 minute. Așteptați să se răcească, scoateți apa și curățați normal, veți vedea cum toată murdăria va fi ieșit rapid și ușor.

 

O lingură generoasă de sare

 

Dacă doriți să împiedicați alimentele să se lipească de tigaie, există un truc excelent pentru a realiza acest lucru. Punem tigaia curată pe foc și așteptăm să se încingă bine. Apoi adăugăm o lingură generoasă de sare.

Opriți focul, aruncați sarea și curățați cu o cârpă uscată. Acest truc va ajuta la prevenirea lipirii alimentelor de tigaie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel