Nu mai arunca zațul de cafea. Trucuri fabuloase cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu mai arunca zațul de cafea! Trucuri fabuloase cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani
Nu mai arunca zațul de cafea! Trucuri fabuloase cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

Este un obicei, cei mai mulți oameni când beau o ceașcă de cafea aruncă zațul. La fel, cei care fac cafea acasă deseori aruncă filtrul cu tot zațul de cafea rămas. Adevărul este că multe studii au arătat că acest „deșeu” nu este altceva decât un excelent remediu cosmetic și casnic care a fost irosit de ani de zile. Profită la maximum de proprietățile cafelei și află în acest articol StiriDiaspora.ro care sunt beneficiile zațului de cafea.

Printre principalele beneficii ale zațului de cafea se remarcă proprietatea sa de a acționa ca parfumier. Este bine cunoscut faptul că zațul de cafea, datorită aromei sale delicioase, poate servi ca deodorant pentru a ascunde mirosurile neplăcute. Luați niște zaț de cafea și puneți-l într-un bol într-un colț al bucătăriei dumneavoastră. Acest lucru vă va permite să combateți mirosul de pește, usturoi și ceapă atunci când gătiți.

De asemenea, puteți strânge în mâini puțin zaț de cafea pentru a elimina mirosul de mâncare. 

Citește și Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu două linguri de cafea măcinată. Un truc genial cu rezultate fantastice în doar 3 minute!

 

Zaț de cafea pentru a îndepărta zgârieturile

 

Un alt avantaj este că poate fi folosit pentru a îndepărta zgârieturile de pe mobilierul din lemn. Pentru a profita de această proprietate, trebuie doar să pui pe o dischetă de bumbac puțin zaț de cafea, apoi să freci partea de mobilier care a fost afectată și vei vedea cum se ascunde pata sau zgârietura, lăsând mobila din lemn ca nouă. 

 

Zaț de cafea pentru eliminarea grăsimii

 

Ajută la eliminarea grăsimii, un alt beneficiu al zațului de cafea. În cel mai bun stil al mașinii tale de spălat vase, dacă freci cu un burete și ștergi orice oală sau tigaie care are multă grăsime lipită de ea, vei vedea cum murdăria se îndepărtează ușor.

Datorită acestei proprietăți, zațul de cafea servește și la îndepărtarea grăsimii care rămâne pe mâini după gătit.

Vezi și Amestecă trei linguri de cafea cu un strop de lapte și câteva picături de lămâie. Truc cu rezultat uimitor în doar câteva minute

 

Zațul de cafea pentru respingerea insectelor

 

Dacă puneți puțin din zațul de cafea în grădină, gazon sau jardinieră, va ajuta la respingerea insectelor, în special a țânțarilor.

Când este sezonul ploios, turnați câteva linguri de zaț de cafea pe plante pentru a acționa ca un îngrășământ și a speria insectele care pot răspândi chiar boli.

 

Zaț de cafea pentru a elimina puricii de pe animale

 

Animalele dumneavoastră de companie au purici? Ei bine, una dintre modalitățile de a ajuta la eliminarea puricilor pentru totdeauna este frecarea zațului de cafea cu apă după baie. Mirosul de zaț de cafea va ajuta la alungarea puricilor, căpușelor și chiar păduchilor, ajutându-vă să aveți grijă de sănătatea animalului dumneavoastră de companie.

Încearcă și Amestecă miere de albine și cafea măcinată. Un truc genial cu rezultate vizibile în doar zece minute

 

Zaț de cafea pentru a îmbunătățiți aroma meselor

 

Dacă doriți să îmbunătățiți aroma meselor dumneavoastră, adăugați doar o linguriță de zaț de cafea la preparate. Acest beneficiu este utilizat pe scară largă în rețetele dulci și va oferi meselor tale o aromă secretă și irezistibilă pe care nimeni nu o va putea descoperi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel