Moțiunea simplă împotriva lui Meleșcanu votată AZI în Senat

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Moţiunea simplă "26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, urmează să fie dezbătută şi votată marţi în plenul Senatului. Aceasta a fost depusă pe 3 iunie în plen. 

Moțiune simplă împotriva ministrului de Externe Teodor Meleșcanu. "Ce s-a întâmplat, în 26 mai, la secţiile de votare din diaspora a fost picătura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale şi de imaginea României, acest minister care suferă cumplit din cauza domnului Meleşcanu. (...) Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal şi explicit să vă daţi demisia, domnule Meleşcanu! (...) Orice fărâmă de încredere din partea noastră faţă de dumneavoastră s-a spulberat pe 26 mai şi astăzi vă anunţăm că aţi rămas fără partener pe ringul de dans", se arată în textul moţiunii simple.

Semnatarii moţiunii spun că Meleşcanu a gestionat MAE şi a organizat alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai în străinătate ''în mod iresponsabil".

Senatorii PNL, USR şi PMP critică, în textul moţiunii, organizarea "unui număr insuficient de secţii de votare", "modul în care au fost atribuite urnele în secţiile de votare din străinătate" şi "lipsa de susţinere pentru iniţiativa legislativă privind votul prin corespondenţă şi a propunerilor de modernizare a legislaţiei electorale propuse de Opoziţie''.

"Aţi dat vina pe ambasadori pentru proasta organizare din 26 mai în loc să vă asumaţi responsabilitatea. (...) Votul anticipat la toate tipurile de alegeri şi votul electronic sunt doar două dintre instrumentele atât de necesare pentru buna desfăşurare a votului pentru cetăţenii României", se menţionează în textul moţiunii.

Alte critici adusă ministrului de Externe se referă la mutarea ambasadei României din Israel, la lipsa unor propuneri bune de ambasadori pentru ambasade importante ale României (Israel, Belgia) şi a vreunui demers pentru intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen.

"Aţi avut mereu o poziţie oscilantă în relaţia României cu Federaţia Rusă. (...) Aţi declarat că doriţi o relaţie mai bună cu eternul mare vecin al nostru din Est, care are o poziţie 'rigidă' faţă de România din cauza apartenenţei noastre la Uniunea Europeană şi la NATO", se mai arată în moţiune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel