Meleșcanu, SOLICITARE de URGENȚĂ pentru AMBASADORI cu privire la VOTUL din DIASPORA

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat astăzi că a solicitat ambasadorilor să facă propuneri cu toate secţiile de votare existente, dacă doresc să le menţină sau dacă este nevoie de secţii suplimentare.

„Și, ca urmare, am solicitat şi tuturor ambasadelor ca propunerile pe care le fac să ţină seama de numărul de români în comunitatea românească şi să fie în consultare cu ei în ceea ce priveşte alegerea secţiilor de votare şi să obţină de la autorităţile locale deschiderea de noi secţii de votare în diverse locaţii. În anul acesta la alegerile europarlamentare MAE a organizat un număr de 441 de secţii de votare. (...) Practic, faţă de alegerile parlamentare din 2016, 2014, 209 şi din 2009 au fost organizate 190 secţii, iar la actualele alegeri am organizat 441 de secţii, deci un număr dublu. Cele mai multe secţii de votare au fost în Italia - 76, Spania - 50, Republica Moldova - 36, SUA - 31 de secţii Marea Britanie - 29 de secţii, Germania - 25, Franţa - 17 Austria - 9, Belgia 8. Cele mai multe consulate s-au organizat în locaţii noi", a explicat ministrul.

Citește și Teodor Meleșcanu, despre votul din Diaspora: „Cele mai mari probleme le-am avut în Marea Britanie"

El a susţinut că desfăşurarea alegerilor în cele peste 400 de secţii de votare a avut loc în conformitate cu dispoziţiile legale, dar la mai multe secţii au avut însă loc incidente, între ţările cu cele mai mari probleme fiind Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa, Belgia, Germania, Olanda, Irlanda, Finlanda, Danemarca, Austria, Cipru, unde există comunităţi foarte mari de români.

Meleşcanu a adăugat că în ziua alegerilor, începând cu ora 16,00, a solicitat prelungirea procesului de vot şi după ora 21,00, dar răspunsul primit de la Biroul pentru secţiile de votare din străinătate a fost acela că toate alegerile se desfăşoară în acelaşi interval de timp - 7,00 - 21,00. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel