Meleșcanu, după ce ROMÂNII au stat la cozi infernale în DIASPORA: „Îmi cer scuze pentru toți oamenii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, astăzi, că ministerul pe care îl conduce şi-a „epuizat resursele” pe care le poate pune la dispoziţia românilor din diaspora care vor să voteze.

Meleşcanu a spus că a prezentat premierului un raport despre scrutinul din diaspora şi a chemat la consultări mai mulţi ambasadori de la misiunile diplomatice unde au fost probleme: Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa, Belgia, Germania, Olanda, Irlanda, Finlanda, Danemarca, Austria, Cipru.

Citește și Meleșcanu, SOLICITARE de URGENȚĂ pentru AMBASADORI cu privire la VOTUL din DIASPORA

„Vom analiza şi cauzele şi responsabilităţile”, a afirmat Meleşcanu, care a adăugat că ambasadele au fost cele ce au evaluat numărul de votanţi în fiecare ţară. „Sunt mai multe cauze, dar principala chestiune este să avem o discuţie cu ambasadorii”, a punctat Meleşcanu la o conferinţă de presă.

Ministrul de Externe a spus că pentru viitor există o propunere de vot anticipat prelungit, astfel încât cei din diaspora să poată vota cu cu 3 - 4 -7 zile înainte, "să nu mai poată nimeni să rămână în afara unui centru de votare".

El a calificat actualul proces electoral ca fiind „foarte birocratic”.

„Ne-am epuizat resursele pe care putem să le punem la dispoziţie”, a punctat Meleşcanu. El a mai spus că "una din problemele cele mai grave" ale scrutinului din 26 august a fost „decizia foarte târzie a preşedintelui de a organiza un referendum”.

Citește și Meleșcanu, explicații de ULTIMĂ ORĂ privind votul din Diaspora | VIDEO

„Este regretabil şi îmi cer scuze pentru toţi oamenii care au stat la coadă. (...) Ministerul de Externe şi-a atins pragul capacităţilor sale logistice”, a afirmat Meleşcanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel