Ministru Aurescu cere sesizarea Curții Internaţionale de Justiţie: Autorii atrocităţilor din Ucraina trebuie traşi la răspundere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cere ca autorii atrocităţilor comise în Ucraina în urma agresiunii ruse să fie traşi la răspundere de Curtea Internaţională de Justiţie.

"Condamn cu tărie atrocităţile oribile comise în Bucha şi în alte oraşe din Ucraina ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Toţi autorii unor astfel de crime internaţionale trebuie să fie traşi la răspundere de Curtea Internaţională de Justiţie. România sprijină pe deplin o anchetă amănunţită făcută de Curtea Internaţională de Justiţie", a scris Aurescu, duminică, pe Twitter.

Cadavrele a cel puţin 20 de bărbaţi îmbrăcaţi în haine civile zăceau sâmbătă pe o stradă din Bucea, oraş situat la nord-vest de Kiev pe care militarii ucraineni tocmai l-au recucerit de la forţele ruse, a constatat un jurnalist AFP. Ucraina a anunţat că Bucea a fost eliberată, dar oraşul este distrus de lupte.

Citeste si: Procurorul General al Ucrainei, despre masacrul făcut de ruși în Bucha: "410 cadavre, găsite în oraşele de lângă Kiev"

În ultimele zile, forţele ruse s-au retras din mai multe localităţi situate în apropierea capitalei ucrainene, după eşecul tentativelor lor de încercuire. 

 

Victimele crimelor de război făcute de armata rusă în regiune, îngropate în gropi comune

 

Imaginile din zonele eliberate prezintă inclusiv amploarea dezastrului militar al armatei ruse după cinci săptămâni de la declanşarea invaziei în Ucraina, transmite  Digi24.ro.

Cel puţin 300 de civili din oraşul ucrainean Bucea/Bucha, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. 

Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului, informează Reuters.

După cinci săptămâni de lupte, trupele ruse s-au retras din localităţile din jurul Kievului. În Bucea/Bucha, o localitate aflată lângă Irpin şi situată la 37 de kilometri nord-vest de Kiev, reporterii Reuters au văzut cadavre aflate pe străzi şi mai multe mâini şi picioare care ieşeau dintr-o groapă comună parţial acoperită, săpată pe terenul unei biserici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel