Militarii români, morți în cele două accidente aviatice de la Constanţa, conduși, în acest weekend, pe ultimul drum

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Militarii români, morți în cele două accidente aviatice de la Constanţa, conduși, în acest weekend, pe ultimul drum
Militarii români, morți în cele două accidente aviatice de la Constanţa, conduși, în acest weekend, pe ultimul drum

Militarii români, căzuţi la datorie în urma tragicelor accidente aviatice de la Constanţa vor fi înmormântaţi în acest weekend, transmite Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat.

Ceremoniile militare și religioase pentru înmormântarea militarilor căzuți la datorie în accidentele aviatice care au avut loc în județul Constanța se vor desfășura sâmbătă, 5 martie, și duminică, 6 martie, la Constanța, București și în localitatea Lunca Corbului, jud. Argeș, anunță MApN.

Șase militari dintre cei opt căzuți la datorie vor fi înmormântați în Cimitirul Eroilor din Municipiul Constanța.

Trupurile neînsuflețite ale căpitan-comandorului (pm) Bogdan Florin, sublocotenentului (pm) Banu Gelu, sublocotenentului (pm) Carp Vlad, sublocotenentului (pm) Bosoi Sergiu, sublocotenentului (pm) Marinescu Ionuț și sublocotenentului (pm) Lateș Eduard-Cătălin au fost depuse vineri, 4 martie, la Muzeul Național al Marinei Române.

 

Militarii români, morți în cele două accidente aviatice de la Constanţa, conduși, în acest weekend, pe ultimul drum



Sâmbătă, 5 martie, începând cu ora 12.00, va avea loc la Muzeul Național al Marinei Române o ceremonie militară în memoria celor șase eroi și vor fi constituite cortegiile funerare. Slujbele de înmormântare se vor oficia, începând cu ora 13.00, la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” pentru cinci dintre militarii, și la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, de la aceeași oră, pentru sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu. Cei șase militari vor fi înmormântați în Cimitirul Eroilor din Constanța.

Tot sâmbătă, 5 martie, începând cu ora 12.00, căpitanul (pm) Pătrașcu Gheorghe Sorin va fi înmormântat în localitatea Lunca Corbului, sat Pădureți, județul Argeș.

Ei sunt cei șapte militari morți în elicopterul prăbușit la Constanța. MAPN a făcut publică imaginea

Duminică, 6 martie, ora 11.00, locotenent-comandorul (pm) Niță Iosif-Costinel va fi înmormântat la Cimitirul Militar Ghencea III din București.

Pe timpul desfășurării funeraliilor, în semn de omagiu adus camarazilor care și-au pierdut viața, aeronave ale Forțelor Aeriene Române și ale aliaților care execută misiuni de poliție aeriană întărită în România vor executa survoluri ale zonelor în care au loc ceremoniile.

 

Cei opt militari au fost înaintați în grad, post-mortem 

 

Cei opt militari au fost înaintați în grad, post-mortem, conform ordinului ministrului apărării naționale, în baza prevederilor art.68 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare și au fost decorați post-mortem de Președintele României cu Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, respectiv cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, „pentru a onora memoria ofiţerilor care şi-au sacrificat viaţa săvârşind acte de devotament excepţional pe timpul îndeplinirii misiunilor încredinţate.

Iohannis, mesaj în urma accidentului aviatic din județul Constanța: Noapte tragică pentru aviația din România

Eroilor care au căzut la datorie în catastrofele aviatice de miercuri, 2 martie, le-au fost conferite Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Forțelor Navale și Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, „în semn de recunoștință și apreciere a rezultatelor remarcabile obținute în întreaga activitate profesională, a curajului dovedit în înfruntarea riscurilor majore și a spiritului de sacrificiu până la jertfa supremă”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel