Iohannis, mesaj în urma accidentului aviatic din județul Constanța: Noapte tragică pentru aviația din România

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Propuneri de relaxare pentru pandemie. Rafila: „accesul fără certificatul COVID”
Propuneri de relaxare pentru pandemie. Rafila: „accesul fără certificatul COVID”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 2 martie 2022, un mesaj de condoleanțe în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța.

Îmi exprim profundul regret și deplina compasiune pentru pierderea vieții a șapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța. Elicopterul executa o misiune de salvare-evacuare a unei aeronave MiG 21 LanceR, când a dispărut de pe radar.

În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase!, a transmis președintele Klaus Iohannis.

 

MApN, după prăbușirea MIG-ului și elicopterului în Constanța: „O seară neagră pentru România”

Șapte militari au murit în tragedia aviatică de la Cogealac. Aceștia se aflau în elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, prăbușită în aceeași zonă. 

 

Aeronavă MiG 21 LanceR, dispărută de pe radar între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei

 

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, dispărând de pe radar într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Elicopterul Puma, care a plecat în căutarea aeronavei Mig 21 LanceR, s-a prăbușit. Cinci militari au decedat

'Miercuri, 2 martie, ora 20,00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19,50'', informează MApN.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel