Elicopterul Puma, care a plecat în căutarea aeronavei Mig 21 LanceR, s-a prăbușit. Șapte militari au decedat

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. 

ACTUALIZARE! 7 militari, nu 5, au murit în accidentul aviatic din Constanța. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

Potrivit unor surse de la fața locului, elicopterul Puma s-ar fi prăbușit lângă cimitirul din localitatea constănțeană Cogealac. 

UPDATE 1. Ministerul Vasile Dîncu a confirmat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că evenimentul s-a soldat cu morți.  Este vorba despre 5 persoane aflate în elicopter.

UPDATE 1.

Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, a confirmat cinci decese. „Nu este o seară bună pentru noi. Se pare că am pierdut două aeronave. În cazul elicopterului care a plecat în căutarea pilotului MiG-ului 21, se confirmă, din păcate, prăbușirea la 11 km de aerodrom. Din păcate, toți cei cinci membri ai echipajului și-au pierdut viața. Este prematur să putem discuta acum despre posibile cauze. Cu siguranță, erau condiții meteo nefavorabile. Lucrurile sunt în dinamică”, a spus Constantin Spînu la Antena 3.

 

Aeronavă MiG 21 LanceR, dispărută de pe radar între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei

 

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, dispărând de pe radar într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

ALERTĂ! Incident aviatic în zona Gura Dobrogei. Un MIG s-a prăbușit. UPDATE + VIDEO

'Miercuri, 2 martie, ora 20,00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19,50'', informează MApN.

Potrivit sursei citate, nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului şi a aeronavei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare.

Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact şi echipajele de intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel