Militarii polonezi s-au bătut cu imigranţii la frontiera cu Belarus. ,,Încearcă să distrugă gardul și să pătrundă în țară"

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Rusia răspândește știri false pentru a submina sprijinul polonezilor pentru refugiați
Rusia răspândește știri false pentru a submina sprijinul polonezilor pentru refugiați

Forţele de securitate poloneze au făcut uz de gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi grenade asurzitoare împotriva migranţilor de  frontiera cu Belarus, după ce aceştia au aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine poloneze.

Forţele de securitate poloneze au făcut uz de gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi grenade asurzitoare împotriva migranţilor masaţi în apropierea satului Kuznica, la frontiera cu Belarus, după ce aceştia au aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine poloneze, a comunicat marţi Ministerul Apărării de la Varşovia, informează AFP şi EFE, preluată de Agerpres. ,,Kuznica: migranţi îi atacă pe soldaţii şi ofiţerii noştri cu pietre şi încearcă să distrugă gardul pentru a intra în Polonia", a transmis pe Twitter Ministerul Apărării.

Ministerul Apărării a adăugat că forţele poloneze au utilizat gaze lacrimogene pentru a pune capăt agresiunii migranţilor de la frontieră.

Imagini făcute publice de un purtător de cuvânt al guvernului şi de Ministerul Apărării arată o escaladare a situaţiei la graniţă, unde mii de migranţi s-au strâns în partea belarusă în ultima săptămână, a relatat Reuters.


,,Atenţiune, atenţiune, dacă nu urmaţi ordinele, va fi folosită forţa împotriva voastră"


Înainte de acțiunile forțelor poloneze, aceștia ar fi avertizat mulțimea. ,,Atenţiune, atenţiune, dacă nu urmaţi ordinele, va fi folosită forţa împotriva voastră", li s-a comunicat prin difuzor migranţilor care aruncau obiecte spre forțele de ordine, arată imaginile difuzate de televiziunea publică TVP.

De cealaltă parte, într-un tweet, Ministerul Apărării a susținut că autorităţile belaruse le-au dat migranţilor grenade asurzitoare cu care să arunce asupra soldaţilor polonezi. De asemenea, potrivit autorităţilor poloneze, mai mult de 20.000 de poliţişti, grăniceri şi militari asigură securitatea frontierei cu Belarus, în zona unde s-au strâns migranţii, în apropiere de Kuznica, scrie Agerpres.

Polonia acuză forţele din Belarus că îi echipează pe migranţi pentru a lua cu asalt frontiera

 

Amintim că poliţia de frontieră poloneză a acuzat recent forţele de securitate din Belarus că le-ar da instrucţiuni şi echipamente migranţilor blocaţi în zonă pentru luarea cu asalt a frontierei dintre cele două ţări.

Poliţia de frontieră poloneză a acuzat duminică, 14 noiembrie, forţele de securitate din Belarus că le-ar da instrucţiuni şi echipamente migranţilor blocaţi în zonă pentru luarea cu asalt a frontierei dintre cele două ţări, relatează luni dpa, potrivit Agerpres. Totodată, se pare că multe corturi au fost demontate din tabăra improvizată pe teritoriul belarus chiar din faţa punctului de trecere a frontierei cu Polonia de la Kuznica.

"Străinii primesc instrucţiuni, echipamente şi gaze lacrimogene din partea responsabililor belaruşi", a indicat într-un tweet Poliţia de frontieră poloneză. De asemenea, potrivit Ministerul Apărării polonez, unii migranţi au adunat crengi din pădure, iar mulţi reprezentanţi ai presei oficiale din Belarus se află la faţa locului.

Poliţia poloneză a folosit portavoci pentru a transmite mesaje în limba engleză prin care a avertizat mulţimea că va recurge la violenţă dacă migranţii nu respectă instrucţiunile. Cu toate acestea, informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente, întrucât presa şi angajaţii umanitari nu au acces în zonă încă de când Polonia a declarat stare de urgenţă de-a lungul graniţei sale în urmă cu mai multe săptămâni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel