„Mi-au spus că-mi dau 200 de euro dacă îi ajut”. Român din Belgia, prins cu o geantă plină cu smartphone-uri: „Nu știam că furăm!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român a fost arestat în weekend în Sint-Kruis, o suburbie a orașului Bruges din provincia Flandra de Vest din Belgia.

Tânărul român a fost implicat în spargerea unui magazin de telecomunicații din Sint-Kruis și a fost arestat preventiv 30 de zile. Acest lucru a fost decis de camera de consiliu din Bruges. Cei trei însoțitori ai lui sunt încă pe fugă și căutați de polițiști. „I-am cunoscut într-o stație de autobuz. Mi-au spus că-mi dau 200 de euro dacă îi ajut”, a spus el.

Belgia. Un român riscă să ajungă la închisoare, după ce a comis trei furturi în aceeași zi. Avocatul: "Îi era foame!"

Incidentele au început sâmbătă seara, la scurt timp după miezul nopții. Imaginile camerei arată cum patru hoți se târăsc pe burtă în magazinul de telecomunicații de la colțul dintre Maalsesteenweg și Vredestraat, ca niște militari. Sistemul de alarmă i-a detectat oricum, dar înainte de sosirea poliției, trei suspecți au reușit să fugă. Un altul, un tânăr român, era încă acolo. El a fost arestat.

„M-am gândit la ceea ce îmi lipsea și nu m-am putut abține”. Un șofer român de TIR din Belgia, gesturi necuvenite în fața unor copii

 

Urmărire ca-n filme

 

Timp de câteva ore a rămas liniște, însă autorii au fost nevoiți să-și lase mașina de evadare în urmă. Polițiștii l-au urmărit și când doi dintre făptași s-au apropiat de mașină au fost prinși. Dar un bărbat a plecat cu mașina. Poliția a încercat să-l aresteze într-un moment de oprire, dar a accelerat și a scăpat. Un polițist a trebuit să sară din drum și a tras de două ori în lateralul mașinii. Șoferul a mers mai departe, a sărit din mașină puțin mai departe și a fugit pe jos.

Singurul hoț care putea fi arestat s-a prezentat în fața camerei de consiliu. Detenția i-a fost prelungită cu o lună. Românul a fost găsit cu o geantă plină cu smartphone-uri, dar spune că nu era conștient de spargere. El susține că nu-i cunoaște pe ceilalți trei indivizi și că i-a ajutat doar pentru a primi suma de bani promisă: 200 de euro.

Belgia. Un cuplu de români a fost arestat după ce a fost găsită o plantație de canabis în locuința lor, după un incendiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel