Meta vrea să elimine ştirile de pe Facebook în SUA

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Meta amenință că va elimina știrile de pe Facebook în Statele Unite ale Americii. 

Meta a ameninţat că va elimina conţinutul de ştiri de pe Facebook în SUA, exprimându-şi dezacordul faţă de o nouă lege care ar acorda instituţiilor de ştiri o putere mai mare de a negocia taxe pentru conţinutul partajat pe Facebook.

O lege similară, adoptată în Australia, a dus la suspendarea pentru scurt timp a ştirilor de pe Facebook, anul trecut. Meta susţine că platforma oferă, de fapt, un trafic crescut către instituţiile de ştiri, iar editorii postează conţinutul pe Facebook pentru că "îi avantajează rezultatul final". 

Legislaţia, cunoscută sub numele de Actul JCPA (Jurnalism Competition and Preservation Act) a fost introdusă în Congres de senatorul Amy Klobuchar, din Minnesota şi are sprijin bipartit. Legislaţia ar oferi editorilor şi radiodifuzorilor puteri mai mari de a negocia colectiv cu companiile de social media pentru o cotă mai mare din veniturile publicitare.

Companiile media susţin că Meta generează sume uriaşe de bani din articolele de ştiri distribuite pe platformă, relatează BBC, citat de Rador. 

 

Meta, amendă uriașă în Europa

 

Grupul american Meta, compania-mamă a Facebook, va trebui să plătească o amendă de 265 de milioane de euro impusă de autoritatea de reglementare din Irlanda (DPC) în numele Uniunii Europene, pentru că nu a protejat suficient datele utilizatorilor săi, transmite AFP.

Această sancţiune intervine într-un context de consolidare a amenzilor şi procedurilor judiciare în UE şi SUA împotriva giganţilor tehnologici precum Google, Amazon, Facebook şi Apple, cunoscuţi şi după acronimul 'GAFA'.

''Comisia pentru protecţia datelor (DPC) anunţă încheierea unei anchete privind Meta Platforms Ireland Limited'', filială a Meta şi ''instanţă care controlează datele reţelei sociale Facebook, impunându-i o amendă de 265 de milioane de euro şi o serie de măsuri corective'', a menţionat luni DPC într-un comunicat.

Autoritatea irlandeză anunţase în aprilie 2021 deschiderea unei anchete vizând Facebook în numele UE, după dezvăluirea unui caz de piratare de către hackeri a datelor a peste 530 milioane de utilizatori, din 2019.

Ancheta a vizat aplicaţiile ''Facebook Search, Facebook Messenger Contact Importer şi Instagram Contact Importer (...) între 25 mai 2018 şi septembrie 2019'' şi a încercat să afle dacă Meta protejase suficient datele utilizatorilor săi în virtutea Regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel