Medicul Octavian Unc a murit. Ar fi fost infectat cu COVID. Doliul în medicină

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
octavian_unc_medic
octavian_unc_medic

Profesorul universitar dr. Octavian Unc a încetat din viață! Cunoscutul chirurg ar fi fost supus unei intervenții chirurgicale. Dr. Octavian Dumitru Unc a fost cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanţa. 

 

“Condoleanțe familiei. Dumnezeu să-i lumineze calea și să-i odihnească sufletul bun în liniște și lumină! Este o mare pierdere pentru orașul Constanța“, au transmis apropiații.

“Viața este nedreaptă. Un profesor și medic deosebit a fost. Îmi pare rău că vorbesc la trecut. Dumnezeu să-l ierte. Condoleanțe familiei!“, a scris un prieten.

“Un Om, un medic, un profesor, un scriitor care a ars pentru ceilalți, care a avut grijă de ceilalți. Dumnezeu l-a vrut în cer, printre sfinți. Dumnezeu să îl odihnească! Condoleanțe familiei!“, spune un amic. 

“Drum lin printre stele domnule profesor.. cu gratitudine şi respect vă vom purta în suflet şi în rugăciuni! Condoleanţe familiei“, a transmis un fost pacient.  

 

A fost cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”

 

Dr. Octavian Dumitru Unc a fost cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” încă de la înființare, din 1990. A avut în formarea didactică până acum peste 4.000 de studenți și rezidenți, care au ajuns medici în țară și pe toate meridianele și paralele lumii. Printre ei se numără actualul consul onorific al României la Monte Carlo, un chirurg ajuns în Statele Unite ale Americii și care a făcut parte în 2003 din primul experiment NASA de intervenții chirurgicale în stare de microgravitație, alți medici stabiliți peste tot în lume, din Australia și până pe întreg cuprinsul Europei.

Prof. univ.dr. Octavian Dumitru Unc a fost unul din cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța. A fost format la vechea școală bucureșteană de medicină și chirurgie. A preluat din avântul ctitorului facultății de medicină din Constanța, prof. dr. Vasile Sârbu și a participat la toate premierele naționale și locale care s-au desfășurat în ultimii 30 de ani în chirurgia constănțeană.

 

A deschis prima clinică private de chirurgie din Dobrogea

 

A deschis prima clinică private de chirurgie din Dobrogea, în urmă cu 14 ani, o acțiune care a presupus temeritate dar și deținerea calităților unui bun manager, în prezent, clinica având 52 de angajați. Timp de trei ani și jumătate a fost între 2011-2014 șeful clinicii de chirurgie din Spitalul Județean Constanța, perioadă când aceasta a fost clasată constant pe primele locuri în ceea ce privește eficiența și îndeplinirea indicatorilor. A împletit activitatea de chirurg, cu peste 20000 pacienți cu cea de cadru didactic din 1990, de când s-a înființat Facultatea de Medicină, și implicit Universitatea „Ovidius” Constanța, pornind de la gradul de asistent și ajungând până la cel de profesor, treaptă cu treaptă. Ca împlinire academică, a fost votat și acceptat, în unanimitate, în cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România, for din care fac parte doar câțiva medici sau chiar profesori din Constanța, dar, din 2010 și în cadrul Comitetului Român de Istoria și Filozofia Științei și Tehnici din cadrul Academiei Române.

Medicul Unc a fost membru al Societății de Senologie și Patologie Mamară din Franța, din 1999, unde a obținut un premiu, dar și membru și al altor societăți academice, cum ar fi Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Istorie a Medicinei, fiind autor și coautor a 24 de cărți și membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2018.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel