Proteste violente la Napoli. Poliţiştii, atacaţi de oamenii furioşi. Mulţimea, gonită cu gaze lacrimogene

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
proteste_italia_napoli
proteste_italia_napoli

Ieri seara, în capitala Campaniei a avut loc un protest împotriva măsurilor restrictive impuse de ultimul ordin semnat de guvernatorul Vincenzo De Luca și împotriva blocării iminente anunțate de președintele Regiunii.

 

Ceea ce trebuia să fie un flashmob pașnic, organizat pe rețelele de socializare și care a trebuit să-i adune pe tineri la o întâlnire în centrul istoric din Largo San Giovanni Maggiore, s-a transformat într-un  protest violent.

Mulţimea s-a îndreptat, după ora 23.00, spre Promenada Caracciolo și spre Palazzo Santa Lucia. Oamenii purtau pancarte  cu mesaje împotriva guvernatorului De Luca şi scandau  „Libertate, libertate“. Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a dispersa mulţimea, folosind fumigene. Totul s-a transformat în haos: coloane de fum, petarde, pubele incendiate, țipete și scandări. În dezordine totală, a fost atacată și o mașină a poliției rutiere.

Potrivit tuttoggi.info, în timpul revoltelor din Napoli împotriva măsurilor restrictive a fost atacat şi o echipă de jurnalişti. Era în jurul orei 23.15 când jurnalistul Paolo Fratter și operatorul său transmiteau în direct protestele. La un moment, au fost atacaţi. Forțat să fugă, jurnalistul a reuşit să reia transmisia, spunând că a trăit momente de puternică teroare. „Ne-au bătut, mi-a fost teamă, mai bine deconectați transmisiunea, a spus Fratter în direct.

2. proteste_n... (proteste_napoli_italia_fumigene.JPG)

Manifestanții au mers pe străzile din centrul oraşului. Au traversat piața Municipio, piața Plebiscito, continuând să scandeze  împotriva lui De Luca. Un protestatar purta un banner pe care scria: „Sănătatea este pe primul loc, dar fără bani nu poți mulţumi lumea”, scrie ilfattoquotidiano.it

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel