Copil român, refuzat la Spitalul Victor Babeş.  Dr. Cristian Oancea: "Nu mai sunt locuri la ATI. Ni s-a rupt sufletul"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
copil_internat_spital
copil_internat_spital

Un copil de doar 10 an a fost refuzat la Spitalul Victor Babeş din Timişoara din cauza lipsei de paturi la ATI. Managerul Cristian Oancea spune că în acest moment este o presiune uriaşă pe sistemul sanitar din România.

 

"Noi am refuzat un copil de 10 ani şi ni s-a rupt sufletul pentru ca nu mai avem locuri. Prin mediatizarea acestor cazuri, încerc să atrag atenţia prin ce trecem. O să ajungem să fim nişte actori la ce se întâmplă. Nu mai avem forţa resursei umane, că paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formează peste noapte, necesită ani de zile. Colegii mei efectiv au ajuns la capătul puterilor, iar cei care îndeamnă lumea să nu poarte mască şi să gândească. Îndemn şi eu: haideţi să gândim ce se întâmplă dacă ni se infectează părinţii", declarat Cristian Oancea, pentru Observatornews.ro.

Medicul mai transmite că pe paturile de terapie intensiva se da lupta între viaţă şi moarte şi că valul doi ne va lovi din plin. "Trebuie să ne aşteptăm la săptămâni sub presiune. Sistemul românesc este fragil. Avem câteva spitale de prima linie. Pe paturile de terapie intensivă se dă lupta între viaţă şi moarte. Ne aşteptam la o lupta dură toamna aceasta. Sperăm la solidaritate. Valul doi ne va lovi din plin. Sistemul sanitar nu va rezista, noi am făcut omeneşte tot ce este posibil", a mai arătat medicul. Cristian Oancea a mai arătat că pacienţii ajung în forme severe de boala pentru că stau acasă până când nu mai pot de frica spitalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel