Masacrul din Bucha. 163 de civili uciși de ruși au fost identificați. Primar: Au fost torturați. Sunt cetățeni ai orașului nostru

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Masacru din Bucha. 163 de ucraineni, uciși de invadatori au fost identificați. Primar Au fost torturați brutal de ruși
Masacru din Bucha. 163 de ucraineni, uciși de invadatori au fost identificați. Primar Au fost torturați brutal de ruși

În orașul Bucha, de lângă Kiev, eliberat de trupele rusești, au fost identificați 163 de localnici care au fost uciși de invadatorii ruși, a declarat primarul municipiului Bucha Anatoly Fedoruk, potrivit UNN. 

"Până în prezent, am reușit să identificăm 163 de morți. Aceștia sunt cetățeni ai orașului nostru, care au fost uciși cu cinism și torturați brutal de ruși. Le cunoaștem numele de familie, prenumele, adresele unde locuiau, cine erau: tată, fiu sau soție”, a spus primarul.

Potrivit lui Fedorchuk, aproximativ 320 de cadavre ale locuitorilor din Buchan, uciși de invadatorii ruși, au fost adunate până acum în jurul orașului.

Citeste si.  Numele „măcelarului din Bucha”, responsabil de moartea civililor ucraineni, dezvăluit de hackerii de la Anonymous

"Am găsit încă două cadavre în satul Lubyanka, împușcate. Și șase cadavre în satul Zdvizhevka, comunitatea Buchansk. Și în fiecare zi găsim tot mai multe cadavre ale civililor, în diferite părți ale orașului nostru: în grădini, în parcuri, pe locurile de joacă”, a mai adăugat el.

Masacrul de la Bucha: Rușii au împușcat, cu brutalitate, și o femeie însărcinată (primar)

 

Aproximativ 320 de civili ucraineni au fost împușcați de soldații ruși în timpul ocupării orașului, a declarat primarul orașului Bucha, într-un interviu pentru BBC.

Anatoly Fedoruk, primarul regiunii Bucha, de lângă Kiev, a menționat că a asistat personal la execuțiile mai multor persoane de către forțele ruse. Imaginile din satelit contrazic afirmațiile rusești în legătură cu regizarea masacrului din oraș, după retragerea soldaților ruși: cadavrele stau pe străzi încă din 12 martie.

„Au fost trei mașini pline cu civili ucraineni, care încercau să iasă din Bucha spre Kiev, însă toți oamenii din automobile au fost împușcate cu brutalitate. Era o femeie însărcinată al cărei soț țipa cerând să nu o împuște, dar au împușcat-o cu brutalitate”, a menționat primarul regiunii.

Fedoruk a mai spus că forțele ruse „au vânat” și politicieni locali în timpul ocupației lor. El i-a cerut ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care a negat acuzațiile de crime de război comise de trupele Moscovei, „să vină în orașul Bucha și să vadă corpurile morților și să privească în ochi familiile, mamele, soții lor și copiii care au devenit orfani”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel