Reacția primarului din Bucha, după masacrul care a îngrozit o lume întreagă: „Mulţi copii şi adolescenţi, victime ale măcelului”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Reacția primarului din Bucha, după masacrul care a îngrozit o lume întreagă: „Mulţi copii şi adolescenţi, victime ale măcelului”
Reacția primarului din Bucha, după masacrul care a îngrozit o lume întreagă: „Mulţi copii şi adolescenţi, victime ale măcelului”

Primarul oraşului Bucea (Uraina), Anatoli Fedoruk, a declarat pentru CNN, luni dimineaţă, că ucrainenii nu vor ierta poporul rus pentru atrocităţile petrecute în localitate. ”Jumătate din oraş este distrus”, copii, mame şi bătrâni fiind victimele principale ale măcelului, potrivit oficialului ucrainean.

El a spus că ”jumătate din oraş este distrus”, fiind în prezent ocupat cu ”tranziţia de la o stare de război la o viaţă pe timp de pace”, potrivit Observator. Autorităţile locale lucrează la identificarea cadavrelor civililor care au fost împuşcaţi, despre care primarul Fedoruk a spus că ”au fost ucişi fără discernământ de ocupanţii ruşi. Mulţi dintre ei sunt bătrâni”.

”Avem impresia că ocupanţii ruşi au primit undă verde de la Putin şi de la Şoigu, ministrul rus al Apărării, să facă un safari în Ucraina şi nu au reuşit să ia Kievul, aşa că şi-au exprimat frustrarea asupra oraşului Bucea şi a zonelor învecinate”, a adăugat el.

 

 

În Bucha au rămas 3.000 de localnici, din aproximativ 500.000, susține primarul

 

În oraşul Bucha, ce are de obicei o populaţie de aproximativ 500.000 de locuitori, au rămas în jur de 3.000 de oameni de când a început invazia rusă, potrivit primarului, care a decis şi el să rămână. Toţi au fost ”martori ai evenimentelor oribile”, a subliniat el.

Primarul Fedoruk a remarcat că mulţi copii şi adolescenţi au fost victime ale măcelului, în pofida faptului că nu reprezintă ”nicio ameninţare” pentru trupele ruse. ”Era imposibil să nu vezi că sunt copii, să nu vezi că o mamă cară un copil”, a spus el pentru CNN.

Oficialul ucrainean a precizat că ne putem aştepta să vedem aceeaşi imagine a atrocităţilor de la Kiev la Mariupol, peste tot unde au păşit ocupanţii ruşi, adăugând că ceea ce Putin a descris drept ”denazificare” este, de fapt, ”dezumanizarea ucrainenilor”.

 

Cine sunt soldații ruși din spatele masacrului de la Bucha: o unitate de artilerie din estul Siberiei

 

Responsabili pentru masacrul care a avut loc în Bucha ar fi unitatea 51460, a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse și locotenent-colonelul rus Omurekov Azatbek Asanbekovich, potrivit serviciilor de informaţii militare ucrainene.

Serviciile de informaţii militare ucrainene au difuzat luni datele personale ale circa 1.600 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucha din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data naşterii şi gradul militar. 

Lista corespunde soldaţilor din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a sute civili în oraşul Bucha. Imagini filmate după retragerea trupelor ruse arată civili morţi pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate sau îngropaţi în gropi comune, potrivit EFE, citată de Agerpres. 

Brigada a sosit în Ucraina din satul Knyaze-Volkonskoye, regiunea Habarovsk, de la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord. Unitatea 51460 a fost staționată în Bucha, o confirmă și activiștii de la proiectul InformNapalm, care au publicat și ei datele personale ale comandantului și ale ”soldaților săi asasini și violatori”. În imaginile postate online, câțiva soldați ai batalionului flutură un steag al republicii Sacha - sau Yakutia - care se află în estul Siberiei. „Am reușit să găsim și adresa de domiciliu a călăului rus”, au scris activiștii InformNapalm, dezvăluind adresa acestuia de email - din care s-a dedus că Omurbekov are 40 de ani - și numărul său de telefon. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel