Marea Britanie. Român, condamnat după un „catalog îngrozitor de infracțiuni”: „Gabriel mi-a distrus total viața”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie lansează reduceri istorice de taxe și împrumuturi. Lira sterlină s-a prăbușit cu peste 3% față de dolar
Marea Britanie lansează reduceri istorice de taxe și împrumuturi. Lira sterlină s-a prăbușit cu peste 3% față de dolar

Gabriel U., un român de 31 de ani, a fost condamnat de Tribunalul din Stafford din Marea Britanie la șase ani de închisoare. El a pledat vinovat pentru 12 capete de acuzare pentru furt și alte două capete de acuzare pentru tentativă de intrare prin efracție.

Dependentul de droguri Gabriel a petrecut mai mult de un an furând din case din patru regiuni, inclusiv în Burton, luând obiecte de valoare în valoare de zeci de mii de lire sterline, în timp ce arăta „dispreț total” față de victimele ale căror vieți le-a dat peste cap, a spus un judecător. 

După ce a fost arestat în urma celui de-al 14-lea furt, tânărul de 31 de ani a fugit din Marea Britanie și a fost emis un mandat european de arestare. Cu toate acestea, poliția din Staffordshire a trebuit să aștepte să-l ducă înapoi pentru a răspunde pentru faptele sale aici, deoarece executa pedepse cu închisoarea în Franța și apoi în Germania pentru alte spargeri.

Într-o spargere în Derbyshire, el a spart un vitraliu de neînlocuit de 100 de ani și a călcat cu noroi peste o rochie de mireasă, victima spunând că spargerea „mi-a distrus total viața”. Românul, fără domiciliu stabil, s-a prezentat în cele din urmă la Stafford Crown Court vineri, 2 septembrie, unde a predat vinovat pentru 12 acuzații de efracție și două tentative de efracție.

Anglia. Un muncitor român s-a stins din viață după un accident la serviciu: „Cristian era un tip minunat! Un băiat vesel și politicos”

 

Lista lungă de spargeri

 

Nouă au fost comise în și în jurul orașelor Burton, Swadlincote și Ashby. De asemenea, a atacat case din Ashbourne, Normanton din Derby, Radcliff-on-Trent din Nottingham și North Kilworth din Leicestershire, lăsând o urmă de distrugere.

Procurorul Nigel Stelling a detaliat lista lungă de descinderi pe care Gabriel le-a comis. El a spus de fiecare dată că locuințele erau goale și la fiecare scenă s-a găsit ADN-ul lui Gabriel. Prima spargere a avut loc în Evershed Way, Burton, pe 30 octombrie 2017, unde au fost furate bunuri în valoare de 3.390 de lire sterline. A doua spargere a avut loc între orele 8.40 și 19.45, pe 22 ianuarie 2018, în Ashby Road, Woodville, unde a fost efectuată o „percheziție excesivă” a casei și au fost furate proprietăți în valoare de 2.000 de lire sterline.

O tentativă de spargere a avut loc între ora 11:00 la 12:15 pe 29 ianuarie 2018, în Church Road, Rolleston, unde doi bărbați au fost văzuți plecând de la proprietate după ce au spart geamurile și alarma a fost activată. Între prânz și ora 19, pe 10 februarie 2018, în Forest Town, Mansfield, a avut loc o tentativă de spargere. O fereastră din dormitor a fost spartă, dar nu a fost accesat. Următoarea infracțiune a fost o spargere care a avut loc între 9 și 13 februarie 2018, în Rolleston Road, Burton. Au fost furate obiecte, dar nu au fost evaluate, a auzit instanța.

În jurul orei 15:30, pe 12 februarie 2018, în Rolleston, vecinii au văzut o mașină îndepărtându-se de lângă o proprietate. Vecinii au observat un geam spart și a fost evident că unele camere ale imobilului au fost accesate, de unde au fost furate în jur de 750 de lire sterline.

În scurtul timp cuprins între orele 9:50 și 10.30, pe 4 mai 2018 în Weston Park Avenue, Burton, o fereastră a fost spartă și o căsuță pentru păsări din grădină a fost folosită pentru a provoca pagube. Bunuri în valoare de 500 de lire sterline au fost furate din proprietatea respectivă. Puțin mai târziu, între orele 10:10 și 11:00, fereastra dormitorului casei vecine a fost spartă. Un telefon și 300 de lire sterline în numerar au fost sustrase. O lună mai târziu, între orele 9:00 și 13:30, pe 5 iunie 2018, în Turlowfields Lane, Hognaston, Ashbourne, un dormitor a fost „aproape distrus” în timpul unui raid, s-a spus în instanță. Două seifuri au fost furate împreună cu articole în valoare de 20.000 de lire sterline. A existat o poliță de asigurare care a acoperit parțial suma, dar proprietarii au suferit totuși o pierdere de 12.364 de lire sterline.

Pe 28 octombrie 2018, la ora 20:00, în Back Lane, Sutton-on-the-Hill, Ashbourne, au fost furate articole de valoare substanțială. Între 8:00 și 16:00, pe 13 noiembrie 2018, a fost efectuată o „căutare dezordonată” într-o casă din Barton Gate, Barton sub Needwood. Au fost furate articole de mare valoare.

Pe 29 noiembrie 2018, într-o casă din Gladstone Street, Normanton, Derby, un vitraliu de 100 de ani a fost spart pentru a se pătrunde în casă. Procuratura a spus că „totul fusese aruncat și noroiul de pe picioarele inculpatului se vedea cum călcase peste „o rochie albă de mireasă”. Articole în valoare de 5.000 de lire sterline au fost sustrase, victima mărturisind: „Mi-a distrus total viața”.

Proprietara vârstnică a unui cămin din Radcliffe-on-Trent se afla în spital pe 8 decembrie 2018, când la ora 19:15 un vecin a auzit alarma și a anunțat-o pe fiica femeii. Bijuterii și monede au fost furate, în valoare totală de 1.850 de lire sterline. Totuși, obiectele furate nu au fost evaluate exact deoarece victima este bolnavă.

În cele din urmă, între orele 10 și 11, pe 9 decembrie 2018, un telefon și o cameră foto în valoare de aproximativ 250 de lire sterline au fost furate dintr-o casă din Pincet Lane, North Kilworth. Martorii au văzut doi bărbați plecând cu un vehicul. Plăcuța de înmatriculare a fost preluată și înmânată polițiștilor care au oprit vehiculul pe A42, fiind arestat Ursariu, care atunci nu avea condamnări anterioare, fapt de care a profitat pentru a fugi ulterior.

Anglia. Muncitor român, găsit fără suflare, în pat, de frații săi: „Vasile nu a avut niciun fel de probleme în viața lui”

 

„A încearcat să obțină bani pentru achitarea datoriilor”

 

Curții i s-a comunicat că românul, care nu avea condamnări anterioare, a fugit apoi din Marea Britanie și a fost emis un mandat european de arestare. Cu toate acestea, a fost arestat pentru spargeri în Franța. În februarie 2020 a fost închis în Franța până la 8 octombrie 2020. Dar în mai 2020 a fost apoi trimis în Germania și condamnat la doi ani și 11 luni pentru cinci spargeri. Ulterior, el a fost extrădat din Germania în Marea Britanie pe 17 ianuarie 2022.

Apărându-l pe Gabriel, Mark Nicholls a declarat instanței: „A spus că nu-și poate aminti toate infracțiunile. Pe vremea aceea era dependent și sub influența drogurilor. Niciuna dintre aceste infracțiuni nu este sofisticată, nu a existat nicio planificare a acestor spargeri. El a încearcat să obțină bani pentru achitarea datoriilor. Lucrează în închisoare, dar are bănuit probleme cardiace”.

Închizându-l pe Gabriel timp de șase ani, judecătorul John Edwards i-a spus: „Acesta a fost un catalog îngrozitor de infracțiuni într-un interval de 14 luni. A fost o serie de spargeri în patru comitate. Efracțiile nu numai că provoacă neplăceri și îngrijorare, unii oameni nu se mai simt niciodată la fel, cu privire la casele lor. Afectează încrederea și bunăstarea. A fost un jefuitor nesăbuit. A arătat un dispreț total pentru persoanele cărora le-a dat viețile peste cap”.

Anglia. Român, condamnat la ani grei de închisoare pentru sclavie modernă. Poliția britanică face un apel către românce

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel