Anglia. Un muncitor român s-a stins din viață după un accident la serviciu: „Cristian era un tip minunat! Un băiat vesel și politicos”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un tânăr român a murit după ce a suferit un incident industrial în data de 23 august 2022, la fabrica West Country Concrete Products din Shebbear, districtul Torridge din Devon, Anglia.

Cristian, muncitorul român care era de trei ani în Anglia, a fost numit de localnici drept „Christian”. Vicarul local Martin Warren a făcut echipă cu magazinul din sat Shebbear Stores și cu pub-ul local The Devil's Stone Inn pentru a strânge bani pentru a ajuta familia lui Cristian cu costurile de repatriere.

Keith Horwell, proprietarul Shebbear Stores, are un vas de colectare pentru ca oamenii să facă donații în numerar, la fel ca biserica și pub-ul. O strângere de fonduri online a fost lansată pe 31 august. Scopul este de a strânge 2.000 de lire sterline.

„Deși a existat o mică barieră lingvistică, îl vedeam pe Christian o dată pe zi, în fiecare zi, și era un băiat foarte plăcut, care cred că avea peste 30 de ani. Era întotdeauna vesel și politicos și va lipsi mult tuturor celor care l-au cunoscut. În mod ironic, el a fost un donator foarte generos pentru oala noastră Devon Air Ambulance, care se află pe tejgheaua magazinului. Părea foarte drăguț și locuise aici doi-trei ani după ce s-a mutat din România. Obișnuia să meargă acasă din când în când și când nu lucra, uneori mergea în hanul de piatră. Pentru oricine ar dori să doneze, acum avem un vas de colectare în magazin pentru familia lui Christian.

S-ar putea presupune că costurile repatrierii vor fi mari și sunt sigur că cei dragi vor fi mai mult decât recunoscători pentru sprijinul nostru. Veniturile colectării vor fi predate lui Martin Warren și apoi în contul bancar al lui St Michael înainte de a fi transferate la familie. Colectarea noastră de tejghea a început foarte bine și a strâns deja în jur de 300 de lire sterline până acum. Nu este rău pentru un mic magazin dintr-un sat mic. Să sperăm că este doar începutul”, a spus Keith Horwell.

 

„Christian era un tip minunat și nu ne-a deranjat niciodată”

 

Cristian a fost, de asemenea, un vizitator regulat la hanul The Devil's Stone, unde i se simte foarte mult lipsa.

„Christian era un tip minunat și nu ne-a deranjat niciodată. Îi plăcea să vină și să joace biliard cu unii dintre colegii săi și, de asemenea, a jucat biliard cu unii dintre localnici. Ca și comunitate, suntem îndurerați de moartea lui. Este o tragedie îngrozitoare. Nimeni nu ar trebui să meargă la muncă și să nu mai vină acasă. Facem tot ce putem pentru a încerca să îi ajutăm familia, deoarece ne pare disperat de rău pentru ei”, a spus proprietarul hanului, Suzy Cremer.

 

Românul a fost declarat decedat la fața locului

 

Detaliile despre ceea ce s-a întâmplat la fabrica din North Devon nu au fost încă dezvăluite. Investigațiile sunt acum efectuate de poliție și Executivul pentru sănătate și siguranță (HSE).

West Country Concrete Products este un producător și furnizor de produse prefabricate din beton în toată Marea Britanie. Operând de la Endford Works din Shebbear, North Devon, principala activitate a companiei este furnizarea de bunuri, cum ar fi panouri de perete, cabine pentru vaci, jgheaburi, pardoseli din grătare, canale și rezervoare, în principal pentru sectorul agricol al Marii Britanii.

Un purtător de cuvânt al poliției din Devon și Cornwall a declarat: „Poliția a fost chemată de serviciul de ambulanță pentru a raporta un incident industrial la sediul comercial din Shebbear, Beaworthy, în jurul orei 15:25, marți, 23 august. Trei persoane au fost raportate că ar fi suferit răni. Un bărbat a fost declarat decedat la fața locului. Un al doilea bărbat a fost transportat cu avionul la spital, dar a murit din cauza rănilor sale sâmbătă, 27 august. Alți doi bărbați au suferit răni ușoare și au fost tratați la spital înainte de a fi externați. Anchetele sunt în curs”.

Pentru a face o donație pentru strângerea de fonduri a lui Cristian, puteți accesa această pagină AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel