Anglia. Muncitor român, găsit fără suflare, în pat, de frații săi: „Vasile nu a avut niciun fel de probleme în viața lui”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Anglia. Muncitor român, găsit fără suflare, în pat, de frații săi „Vasile nu a avut niciun fel de probleme în viața lui”
Anglia. Muncitor român, găsit fără suflare, în pat, de frații săi „Vasile nu a avut niciun fel de probleme în viața lui”

Un muncitor român în costrucții, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit mort de frații lui în Romford, o suburbie din cadrul regiunii Londra Mare din Anglia.

Un tânăr muncitor a murit tragic în patul său după ce a consumat o „cantitate fatală de alcool” în casa lui din Romford. Vasile, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit de frații săi după ce aceștia au intrat în dormitorul lui, pe 28 martie 2022, și au descoperit că s-a stins din viață în cursul nopții.

Miercuri, 17 august, o anchetă cu privire la moartea lui la tribunalul Waltham Forest Coroners a arătat că Vasile a călătorit în Marea Britanie din România în urmă cu trei ani pentru o viață mai bună. A muncit mai întâi într-un hotel, apoi s-a angajt în construcții. În zilele dinaintea morții, românul lucra în jurul orașului Canary Wharf cu frații săi.

În acel weekend, frații lui l-au văzut prin casa lor din Colchester Road și susțin că „părea normal”. Au observat că de o vreme, Vasile a început să consume o cantitate mare de alcool și stătea regulat în camera lui și bea. De asemenea, au bănuit că a început să bea și în timp ce lucra și consuma în medie aproximativ cinci beri în fiecare zi.

Un român din Anglia și-a găsit, după 30 de ani, fratele pe care mama lor îl abandonase în fața unei secții de Poliție

 

„Au fost momente la serviciu în care mi s-a spus că Vasile mirosea a băutură”

 


Într-o declarație scrisă, fratele său Florian a spus: „Vasile nu a avut niciun fel de probleme în viața lui, nu a avut o relație și nu s-a certat cu nimeni. Cred că Vasile a avut o problemă cu alcoolul. Au fost momente la serviciu în care mi s-a spus că Vasile mirosea a băutură și că tot cumpăra sticle mici de vodcă la Tesco”.

În afară de aceasta, apropiații nu cunoșteau faptul că ar avea probleme de sănătate. Vasile avea o relație bună cu cei trei frați și cei doi prieteni ai săi, care locuiau cu toții împreună la adresa East London. Românul a fost descoperit de fratele său Costel în jurul orei locale 06:40 pe 28 martie, după ce nu s-a trezit ca să meargă la serviciu.

A fost găsit întins cu fața în jos în perne, cu telefonul într-o mână și căștile într-o ureche. În dormitorul lui se aflau mai multe băuturi alcoolice, dar nu existau semne de tulburare sau de intrare forțată. Au fost chemate serviciile de urgență și Vasile a fost declarat decedat, paramedicii stabilind că acesta a murit cu șapte până la 10 ore în urmă. Ofițerii de poliție au venit la fața locului, iar un anchetator a descoperit „o baltă de sânge pe pernă ieșind din nas”. Din cauza poziționării neobișnuite a nasului său, s-a decis că este nevoie să se considere suspect decesul și s-a solicitat ca un ofițer CID să participe.

Anglia. Român, condamnat la ani grei de închisoare pentru sclavie modernă. Poliția britanică face un apel către românce

 

Cauza morții: Consumul de alcool cu „rezultat fatal”

 

Anchetatorii au stabilit că ar fi „corespunzător să trateze moartea ca fiind suspectă”, deoarece pe perne era o baltă mare de sânge. A fost chemată o echipă de criminaliști și au fost luate declarații ale martorilor înainte ca Vasile să fie dus la autopsie.

S-a descoperit că Vasile a consumat o cantitate semnificativă de alcool înainte de moartea sa, un raport toxicologic arătând că existau 390 de miligrame de alcool la 100 ml de sânge. Aceasta este de patru ori peste limita legală pentru conducere, în timp ce se consideră că 400 mg este asociată cu un „rezultat fatal”.

În afară de aceasta, nu au existat alte semne de boală, infecție sau rănire, un examen extern și intern dovedind că Vasile a fost sănătos și cauza morții acestuia a fost dată ca „toxicitate acută alcoolică”.

Ancheta asupra morții lui a fost ulterior închisă, iar GoFundMe a reușit să strângă aproape 9.000 de lire sterline pentru a-i trimite trupul neînsuflețit înapoi în România pentru a fi îngropat. 

Anglia. Șoferul român de TIR care a distrus trei vieți pentru că se uita pe telefon pe site-uri pentru adulți, rupe tăcerea din închisoare

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv        

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel