Marea Britanie. Preoți ROMÂNI, ACUZAȚI de o conațională că NU vor să-i BOTEZE copilul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O româncă din Marea Britanie acuză mai mulți preoți ortodocși că au refuzat să îi boteze bebeluşul în vârstă de doar 7 săptămâni.

Motivul pentru refuz este faptul că familia respectivă nu a făcut cununia religioasă, lucru aparent necesar în parohia respectivă, pentru efectuarea unui botez, informează observator.tv.

Conform aceleiași surse, familia mai are un copil, pe care l-a botezat cu câţiva ani în urmă, deşi soţii nu erau nici atunci cununaţi religios.

Citește și Marea Britanie. ROMÂNCĂ, CONDAMNATĂ după ce a PUBLICAT poze INDECENTE cu iubitul ei

Măsura este una recentă, se pare, şi vine în urma unei recomandări ferme a Înaltpreasfinţitului Părinte IOSIF, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

Într-o declaraţie pentru Observator.tv, unul dintre preoţii români contactaţi de mamă pentru botezul bebeluşului, a precizat că botezul nu se mai face pentru familiile care nu sunt cununate religios şi nici pentru familiile ai căror naşi nu sunt cununaţi religios, iar măsura a fost pusă în aplicare ca urmare a unei recomandări ferme a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif.

Citește și Marea Britanie. DJ ROMÂN, ACUZAT de fapte GRAVE: „A făcut campanii pe boala copilului meu și a furat toți banii"

Mama bebeluşului simte că a rămas fără opţiuni în privinţa botezului copilulului său şi mărturiseşte că nu ştie ce să mai facă, precizând pentru Observator.tv că nu i se pare normal să fie obligată să se cunune religios, când ea nu vrea să facă asta, doar ca să-şi boteze copilul, mai ales că în România nu există această obligativitate.

Mai mult, femeia se gândeşte cu groază la faptul că va trebui să supună un bebeluş, la o vârstă atât de fragedă, la o călătorie în România, în care se poate întâmpla orice, doar ca să-l boteze.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel