Marea Britanie. Diana, artizana unei crime oribile cu „Respirația Diavolului”. Decizie definitivă pentru româncă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Diana, artizana unei crime oribile cu „Respirația Diavolului”. Decizie definitivă pentru româncă
Marea Britanie. Diana, artizana unei crime oribile cu „Respirația Diavolului”. Decizie definitivă pentru româncă

Magistrații au decis, astăzi, respingerea apelului făcut de Diana Cristea, în vârstă de 20 ani, care l-a ucis pe Adrian Murphy, un britanic, de șapte ori campion al Irlandei la dans sportiv, cu medicamentul „Respirația Diavolului”.

Apelul Dianei, care și-a ajutat iubitul să ucidă un irlandez cu îngrozitoarea substanță „Respirația Diavolului”, a fost respins astăzi de o instanță engleză.

În martie, Diana a fost condamnată pentru că și-a ajutat iubitul, pe Joel Osei, să-l omoare pe Adrian Murphy în 2019, cu o supradoză de scopolamină. Osei l-a vizat pe bărbatul de 43 de ani prin intermediul aplicației de întâlniri Grindr, astfel încât să-i poată epuiza conturile bancare și să-l omoare.

Se crede că Murphy a murit pe 1 iunie, iar cadavrul său a fost descoperit de cel mai bun prieten și fost partener pe data de 4 iunie.

Telefonul său fusese aruncat în toaletă, în timp ce s-a descoperit că o cutie de Coca-Cola conține urme de scopolamină – cunoscută sub numele de „Respirația Diavolului”, iar amprentele lui Osei au fost descoperite pe o sticlă de whisky lăsată la fața locului.

 

Diana și iubitul ei, găsiți vinovați de crimă

 

Murphy lucrase ca profesor de dans și coregraf la Academia Regală de Dans din Londra, dar în acel moment se afla în pauză profesională. 

Amândoi au fost găsiți vinovați de crimă în urma unui proces la Croydon Crown Court. Diana a fost condamnată la 16 ani de închisoare, în timp ce Osei a primit 32 de ani de închisoare.

Ei au mai fost condamnați pentru otrăvirea unui al doilea bărbat cu același drog cu două zile mai devreme, deși acesta a supraviețuit după ce a fost găsit de un vecin aproape gol, extrem de agitat și derutat.

 

Inculpata crede că pedeapsa de 16 ani de închisoare este „excesivă”

 

Cu toate acestea, Diana Cristea a făcut apel la condamnarea ei, susținând că sentința este „excesivă”.

Într-o decizie pronunțată de Curtea de Apel din Anglia și Țara Galilor, formată din trei judecători, cererea ei a fost respinsă.

„Cea mai clară diferență între reclamantă și Osei a fost vârsta lor. La momentul comiterii infracțiunilor, Osei era adult, în timp ce reclamanta avea doar 17 ani. Din cauza circumstanțelor sale personale și a vârstei ei, era mai susceptibilă la influența altora, în special a celor mai în vârstă și cu mai multă experiență criminală. Acești factori au avut ca efect reducerea vinovăției ei”, au motivat magistrații.

Judecătorul a considerat că „Osei era partenerul dominant în relația lor datorită faptului că era mai în vârstă și mai experimentat. Cu toate acestea, el nu a considerat că ea era dominată de el într-o asemenea măsură încât să nu poată face ceea ce își dorea”.

Judecătorii au spus că motivul pentru care sentința ei a fost mult mai mică a fost „din cauza vârstei”.

 

Românca a planificat totul cu atenție

 

„Românca a participat activ la întocmirea planului prin cercetare, procurarea scopolaminei, rezervarea taxiurilor și eliminarea bunurilor furate. A fost o operațiune care a fost planificată cu atenție pe parcursul a câteva săptămâni”, au spus magistrații.

Judecătorii au adăugat că, în aceste împrejurări, „nu se poate spune că pedeapsa minimă de 16 ani a fost chiar în mod vădit excesivă”.

Judecătorii de la apel au luat în considerare că Diana Cristea a avut o copilărie dificilă alături de probleme emoționale și de sănătate mintală. Ei au spus că nu au vrut să „minimizeze” trauma prin care a trecut, dar că nu au putut stabili că pedeapsa ei este în vreun fel excesivă.

 

Diana, violată la vârsta de 12 ani de doi bărbați

 

„Inculpata crescuse în România. Ea a fost violată la vârsta de 12 ani de doi bărbați care au postat imagini cu agresiunea sexuală pe rețelele de socializare. Familia ei s-a mutat din acest motiv în Marea Britanie când ea avea 14 ani. A fost atrasă într-o lume a consumului de droguri, iar mama ei nu a putut să-i facă față.

Ea a fost luată în grija autorităților locale în ianuarie 2017, când avea 15 ani și, după câteva plasamente nereușite, a fost trimisă într-o unitate rezidențială pentru copii exploatați și abuzați sexual”, mai precizează judecătorii.

Diana l-a cunoscut-o pe Osei la 16 ani și a revenit la consumul de droguri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel