Anglia. O româncă de 19 de ani, artizanul unei crime șocante cu „Respirația Diavolului“: Ea și iubitul, condamnați pe viață

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Românca Diana Cristea, de 19 ani, și partenerul său Joel Osei, de 25 de ani, au fost găsiți vinovați pentru uciderea lui Adrian Murphy, un britanic, septuplu campion al Irlandei la dans sportiv. Românca și iubitul ei, condamnați la închisoare pe viață după ce sportivul a decedat în urma unei doze fatale de „Respirația Diavolului“, strecurată în băutura sa. 

Adrian Murphy, un irlandez celebru în Marea Britanie, campion de dans, arost ucis de româncă pe 2 iunie 2019 în apartamentul acestuia de la etajul 17, din Battersea, în sudul Londrei. El a murit drogat cu „Respirația Diavolului” de Diana Cristea şi Joel Osei, iubitul româncei.

Vezi și: Marea Britanie. O româncă de 18 ani, „creierul” unei crime cu „Respirația Diavolului”: „Un cuplu de tâlhari nemiloşi!”

Adrian Murphy era profesor de dans și coregraf la "Royal Academy of Dance" din Londra. Diana Cristea, o româncă stabilită în Anglia, și iubitul ei Joel Osei au folosit drogul pe bază de scopolamină, substanță folosită des în "violurile de la prima întâlnire", numită și "Respirația Diavolului", pentru a-l lăsa inconștient pe Murphy și a-l jefui. Dar doza de „Respirația Diavolului“ a fost mult prea mare, astfel că jaful s-a transformat în crimă. 

Românca de 19 de ani, artizana unei crimei cu „Respirația Diavolului“

 

Potrivit sursei citate, Osei îşi contacta victimele prin intermediul unei aplicaţii de dating pentru gay, Grindr, după care se întâlnea cu ele,în timp ce românca era „creierul”, cea care „l-a îndemnat” să facă asta şi a vândut obiectele furate. La scurt timp după eveniment, Diana Cristea a postat lucrurile furate din apartamentul lui Adrian Murphy pe un site de vânzări on-line și a folosit un card al victimei pentru a cumpăra alte gadget-uri în valoare de 2.500 de euro.

Mai mult, cei doi au creat un cont în numele lui Adrian Murphy, dar cu adresa lor, și au încercat să achiziționeze bijuterii în valoare de peste 80.000 de euro, așa că poliția a ajuns rapid pe urmele lor.

Românca și iubitul ei, condamnați pe viață

 

Românca a fost acuzată și găsită vinovată de complicitate, primind recent o sentință pe viață, dar nu mai mică de 16 ani, în timp ce Joel Osei, autorul propriu-zis al crimei va sta în închisoare minimum 32 de ani. „Ai participat activ și de bună voie la acest plan. Știai pentru ce este folosită scopolamina și ce efecte poate avea", și-a motivat sentința judecătorul cazului, potrivit BBC.

Sora lui Adrian Murphy, Majella, a dat ochii cu Diana Cristea la tribunal: "Mi-ai furat fratele! Ești un om de mai joasă speță decât partenerul tău și o adevărată rușine. E foarte greu pentru mine să nu te urăsc, dar refuz să te urăsc și să fiu ca tine, așa că te iert", a spus aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel