Jandarmeria franceză a confiscat un porc de la românii care se pregăteau să-l sacrifice. Imaginile zilei - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Jandarmeria franceză a confiscat un porc de la românii care se pregăteau să-l sacrifice. Imaginile zilei - VIDEO
Jandarmeria franceză a confiscat un porc de la românii care se pregăteau să-l sacrifice. Imaginile zilei - VIDEO

Jandarmeria franceza a confiscat un porc de la românii care se pregăteau să-l sacrifice.

Imaginile s-au viralizat pe rețelele de socializare. În video se observă cum jandarmii francezi însoțesc un porc care urma să fie sacrificat de câțiva români.

„De toate vezi în Franța!”, „L-a prins beat la volan, s-a dus Crăciunul” sau „Trebuie sa mănânce și ei” sunt doar câteva dintre sutele de comentarii lăsate de români la postare.

 

@uraganusarma

 

♬ original sound - Florin Chinta

 

Ce reguli trebuie să respecte românii pentru tăierea porcului în 2022

 

Tăierea porcului este unul dintre cele mai vechi obiceiuri care se păstrează în satele din România. În apropierea sărbătorilor de iarnă, românii taie porcul pentru diferite preparate specifice.

Potrivit tradiției, tăierea porcului sau Ignatul porcilor, cum este cunoscut în popor, se face pe 20 decembrie, atunci când încep oficial sărbătorile de iarnă. În calendarul creștin ortodox, în acea zi este prăznuit Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul, de unde vine și numele zilei de Ignat.

Obiceiul de sacrificare a porcului datează din perioada Romei antice. În antichitate, romanii sacrificau porcul în perioada 17-30 decembrie, cu ocazia sărbătorii Saturnalia. Ritualul era considerat un omagiu adus zeul Saturn, protectorul muncilor agricole și al roadelor pământului.

Pentru romani, porcul era întruchiparea zeului Saturn, a cărui moarte şi reînviere se „consumă” la finalul anului vechi şi în preajma începerii anului nou, potrivit Agerpres.

Obiceiul de tăiere al porcului se păstrează și în 2022. Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), cei care vor să sacrifice porcul trebuie să o facă respectând aceleași condiții de salubritate ca în anii trecuți, potrivit ansvsa.ro.

Sacrificarea porcului în gospodărie se face de către medicul veterinar. Înainte de sacrificare este obligatorie contenția animalului, prin folosirea unor metode mecanice care să nu provoace durere, suferințe, contuzie sau rănire, potrivit normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii din 11.08.2006.

Picioarele animalului nu trebuie legate și se interzice suspendarea acestuia înainte de sacrificare. Metodele legale utilizate pentru sacrificarea porcului sunt:

- Pistolul cu glonte captiv

- Aplicarea unei lovituri care cauzează pierderea cunoștinței.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel