Italia. Un român s-a îmbogăţit, comercializând console, pe care nu le avea. Poliţiştii au intrat pe fir după o plângere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
garda_financiara_italia_roman_retinut
garda_financiara_italia_roman_retinut

Un tânăr de 32 de ani din San Benedetto del Tronto a decis să achiziţioneze o consolă, după ce a văzut o ofertă de nerefuzat a unei persoane fizice. Cu toate că tânărul cumpărător a obţinut de la vânzător numărul de telefon mobil, numărul IBAN şi copia actului de identitate, după zile de așteptare a pierdut orice speranță de a se bucura de consolă. 

După ce a încercat fără succes să-şi recupereze banii plătiţi în avans, tânărul a apelat la Comandamentul provincial al Guardia di Finanza din Ascoli Piceno. Oamenii legii au contactat compania care deține site-ul publicitar, pentru a obţine adresa de e-mail şi adresa IP  a persoanei care a postat anunţul de vânzare. 

Investigaţiile carabinierilor au scos la iveală mai multe amănunte despre vânzător. Între timp, investigațiile au fost continuat, poliţiştii reuşind să-l identifice pe tânărul român de 25 de ani domiciliat în Monterotondo, cunoscut cu mai multe antecedente penale. Astfel, românul a ''vândut'' mai multe console, pe care nu le-a trimis niciodată cumpărătorilor.

Ancheta a mai stabilit că pe numele românului existau deja  30 de plângeri, depuse pe parcursul a patru ani, la care se adaugă cea de la Guardia di Finanza din Ascoli Piceno, scrie tiburno.tv. Acuzatul ar fi acţionat în provinciile Forlì, Brescia, Arezzo, Catania, Verona și Campobasso. Românul este cercetat acum pentru infracţiunea de înşelăciune. Oamenii legii îi sfătuiesc pe potenţialii cumpărători să nu cadă pradă ofertelor avantajoase, cu preţuri mai mici ca cele de pe piaţă, cu excepția cazului în care sunt absolut siguri de seriozitatea vânzătorului. Mai mult, potenţialii cumpărători sunt sfătuiţi să nu nu transfere banii pe cardul vânzătorului, preferând companii de servicii care oferă asigurări și garanții în etapele negocierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel