Trei autocare, oprite la frontiera României, verificate la sânge de poliţişti

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
autocare_la_frontiera
autocare_la_frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 4.900 de articole textile, încălțăminte sport și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni români și patru cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 26.11.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au desfăşurat acțiuni complexe specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport. Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în trei autocare, în compartimentele destinate bagajelor, 649 articole textile, 50 perechi de încălțăminte sport și 4.209 produse parfumerie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi  cetăţeni români și patru cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 29 şi 43 de ani. Aceştia au declarat că au achiziționat bunurile din Turcia pentru a le comercializa apoi în România, nu dețin documente de proveniență pentru ele și nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi fost susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 789.550 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel