Italia. Un român furios s-a dat în spectacol într-o farmacie. Bărbatul cerea insistent eliberarea Certificatului Verde

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Un român furios s-a dat în spectacol într-o farmacie. Bărbatul cerea insistent eliberarea Green Pass-ului
Italia. Un român furios s-a dat în spectacol într-o farmacie. Bărbatul cerea insistent eliberarea Green Pass-ului

Momente de tensiune la farmacia din Piazza Sansovino din Trieste, în această dimineață. Un bărbat a intrat în furie, după ce s-a certat cu un gardian, are i-a cerut să prezinte Certificatul Verde. Scena a avut loc în jurul orei 11:30. Potrivit martorilor, un tânăr de treizeci de ani, de naționalitate română, venise la farmacie să-și ridice certificatul verde, cu toate că încă nu trecuseră cele două săptămâni obligatorii de la prima doză de vaccin.

Farmacista nu i-a putut elibera Certificatul Verde deoarece românul nu avea card de sănătate, ci doar cod fiscal. Supărat, românul a început să țipe.  Personalul farmaciei i-a explicat, apoi, că singura modalitate de a obține certificat verde  ar fi să-și facă un test COVID.

În acest moment, bărbatul de 30 de ani și-a pierdut cumpătul, iar  angajații farmaciei au fost nevoiți să cheme poliția. Nici la vedera oamenilor legii românul nu s-a liniștit, continuând să țipe și să ce certe cu farmaciștii. Agenții de poliție l-au imobilizat pe bărbat la pământ, apoi l-au încătușat și l-au dus în arest. „A opus multă rezistență. Țipetele lui se auzeau de departe”, a relatat un martor, scrie triesteprima.it.

 

Badantele fără Certificat Verde trebuie să plece din casele pensionarilor pe care îi îngrijesc 

Certificatul Verde este obligatoriu la locul de muncă, în Italia. Nici măcar menajerele ori îngrijitorii fără Certificat Verd (Green Pass) nu pot intra în casele angajatorilor. Acesta este răspunsul Guvernului la întrebările publicate cu privire la obligația deținerii certificatului verde pentru lucrători. 

Menajerele și îngrijitorii fără certificat Covid nu pot lucra în case private și „trebuie să părăsească locuința”. Acesta este conținutul FAQ (răspunsuri la întrebările frecvente) publicat de Guvern cu privire la obligația Green Pass pentru lucrători.

„Dacă îngrijitorul nu are certificat Covid, nu va putea accesa locul de muncă” și dacă locuiește cu pensionarul „va trebui să părăsească casa”. 

În FAQ se specifică faptul că „dreptul predominant al persoanei asistate de a putea beneficia de asistența necesară fără întrerupere recurgând la un alt lucrător adecvat rămâne neafectat. Dacă îngrijitorul fără Green Pass locuiește cu angajatorul, va trebui să părăsească locuința”. Guvernul clarifică faptul că „dacă îngrijitorul conviețuiește și este pozitiv pentru Covid, nu va putea părăsi casa în care locuiește” întrucât trebuie să stea în carantină. De fapt, este clarificat că „legislația actuală prevede interdicția absolută de a părăsi casa sau reședința persoanelor supuse măsurii de carantină”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel