Italia. S-a făcut dreptate pentru o badantă româncă, acuzată de copiii pensionarei că i-ar fi furat 50.000 euro: „Fapta nu există”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Daniela B., o badantă româncă în vârstă de 51 de ani, a fost judecată pentru furtul de 50.000 de euro de la o pensionară pe care o îngrijea. Ieri, magistrații au decis să o achite pe îngrijitoare.

„Achitată pentru că fapta nu există”, au spus ieri judecătorii după un proces lung în Italia.

Daniela B. a ajuns în judecată cu acuzația de eludare a incapabilului și furt. Acuzațiile au fost făcute de fiul și fiica Pierei M., o pensionară de care românca a avut grijă și decedată ulterior, care s-au prezentat ca parte civilă în proces. Potrivit acuzației, pensionarei, care avea o casă în oraș, i s-au retras peste 50.000 de euro la ghișeu și la bancomat, din iunie 2017 până în septembrie 2018, „făcându-i să dispară”.

Italia. Badantă româncă, agresată de frații pensionari de care avea grijă: „Am suportat pentru că aveam nevoie de acel salariu”

Copiii și-au dat seama că nu mai sunt bani de retragere, iar lipsa banilor lunar s-a ridicat la până la 3.750 de euro. Procurorul a cerut o pedeapsă de trei ani de închisoare, iar avocatul româncei, Michele Cesari, a cerut achitarea.

Ieri s-a pronunțat sentința judecătorului Alice Ruggeri care a achitat-o pe româncă de toate acuzațiile.

 

Caz unic în Italia. Familia unei badante românce solicită daune de 1.200.000 euro după ce îngrijitoarea a murit de Covid-19

 

Membrii familiei unei badante românce, care a murit anul trecut la vârsta de 68 de ani din cauza Covid-19, au cerut în total aproximativ 1.200.000 euro daune, fie că sunt financiare sau de altă natură, de la angajatorul femeii, un pensionar de 83 de ani din Ravenna, regiunea Emilia-Romagna din Italia. Familia româncei îl consideră pe bătrân drept persoana care a infectat-o și care a contribuit astfel la moartea femeii. 

Italia. Badantă româncă, acuzată că a golit conturile pensionarului pe care îl îngrijea: Prejudiciul se ridică la peste 1,5 milioane de euro

Conform celor reclamate de membrii familiei badantei româncei, infecția s-a produs la locul de muncă și Covid a fost cauza unică sau predominantă a decesului îngrijitoarei care a fost angajat în ianuarie 2021 ca lucrător casnic. În perioada 23 - 28 august 2021, badanta româncă a plecat în vacanță. Când s-a întors în casa pensionarului din Italia, a contractat virusul la scurt timp. Pensionarul a fost depistat ca fiind infectat cu virusul Covid-19 cu un test pe 1 septembrie, dar a supraviețuit, fiind vaccinat. Badanta româncă s-a testat în data de 3 septembrie și a fost găsită și ea pozitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel