Caz unic în Italia. Familia unei badante românce solicită daune de 1.200.000 euro după ce îngrijitoarea a murit de Covid-19: „S-a infectat de la bătrân!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Badante exploatate în zona Varese, Italia. Doi români implicați: "Îngrijitoarele se plângeau de amenințări și rele tratamente"
Badante exploatate în zona Varese, Italia. Doi români implicați: "Îngrijitoarele se plângeau de amenințări și rele tratamente"

Membrii familiei unei badante românce, care a murit anul trecut la vârsta de 68 de ani din cauza Covid-19, au cerut în total aproximativ 1.200.000 euro daune, fie că sunt financiare sau de altă natură, de la angajatorul femeii, un pensionar de 83 de ani din Ravenna, regiunea Emilia-Romagna din Italia. Familia româncei îl consideră pe bătrân drept persoana care a infectat-o și care a contribuit astfel la moartea femeii. 

Singurul caz de acest gen până acum din Italia se va desfășura mâine în fața judecătorului Muncii Dario Bernardi de la Tribunalul din Ravenna.

Italia. Badantă româncă, condamnată după ce ar fi înșelat pensionara cu mii de euro: „Îmi trebuie 8.000 pentru o operație la inimă”

Conform celor reclamate de membrii familiei badantei româncei, infecția s-a produs la locul de muncă și Covid a fost cauza unică sau predominantă a decesului îngrijitoarei care a fost angajat în ianuarie 2021 ca lucrător casnic. În perioada 23 - 28 august 2021, badanta româncă a plecat în vacanță. Când s-a întors în casa pensionarului din Italia, a contractat virusul la scurt timp. Pensionarul a fost depistat ca fiind infectat cu virusul Covid-19 cu un test pe 1 septembrie, dar a supraviețuit, fiind vaccinat. Badanta româncă s-a testat în data de 3 septembrie și a fost găsită și ea pozitivă.

Italia. Badantă româncă, agresată de frații pensionari de care avea grijă: „Am suportat pentru că aveam nevoie de acel salariu”
   

 

Familia pensionarului: „Lucrătoarea casnică nu a fost vaccinată”

 

Conform celor subliniate de angajator, „este imposibil să se constate legătura de cauzalitate dintre infecția îngrijitorului și mediul de lucru. Dar mai presus de toate, lucrătoarea casnică nu a fost vaccinată”, arată apărarea.

Italia. Badantă româncă, acuzată că a golit conturile pensionarului pe care îl îngrijea: Prejudiciul se ridică la peste 1,5 milioane de euro

Când copiii pensionarului l-au întrebat despre starea de sănătate, acesta spunea că se simțea puternic și sănătos și că virusul Covid-19 nu l-a speriat. Bărbatul, din nou, susține conform conform apărării, că „după contagiune a fost tratat inițial cu metode alternative, adică prin luarea mai întâi de ierburi și infuzii, apoi analgezice antipiretice. Dar, din moment ce febra a persistat, în cele din urmă a fost consultat de medicii de la Usca și imediat după aceea dus la Urgențe”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel