Italia. Badantă româncă, condamnată după ce ar fi înșelat pensionara cu mii de euro: „Îmi trebuie 8.000 pentru o operație la inimă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Mariana, o badantă româncă de 39 de ani, a fost condamnată la 1 an și 8 luni de închisoare de Tribunalul Aosta Marco Tornatore din Italia pentru infracțiunea de eludarea incapacității.

Pedeapsa este suspendată dacă în termen de trei luni o va despăgubi pe pensionara de 93 de ani pe care o asista în Saint-Vincent, regiunea Valle d'Aosta din Italia, cu o plată de 15.000 de euro.

Italia. Badantă româncă, agresată de frații pensionari de care avea grijă: „Am suportat pentru că aveam nevoie de acel salariu”

Faptele datează din perioada 2014 – 2018. Potrivit celor reconstituite de procurorul Aosta, Mariana îl asistase pe fiul cu handicap al pensionarei până la moarte. Apoi, câștigând încrederea femeii, aceasta a reușit să obțină diverse avantaje, începând de la o angajare la negru ca îngrijitor și o casă închiriată pentru care nu plătea chiria. La scurt timp după moartea fiului pensionarei, aceasta a obținut și aproximativ 8.000 de euro prefăcându-se că trebuie să se opereze la inimă pentru o patologie gravă. Cu altă ocazie a făcut-o să creadă că trebuie să despăgubească un pieton pe care l-ar fi accidentat cu mașina, obținând 2.700 de euro. În plus, ar fi determinat-o să semneze două cecuri în alb, unul către un instalator al compatriotului ei - făcând-o să creadă că în casă a existat o scurgere de apă, iar celălalt să plătească o presupusă datorie la un magazin alimentar tipic românesc.

Caz halucinant în Italia: O badantă româncă a răpit un bătrân de 94 de ani, ca să se mărite cu el, și i-a incendiat locuința

 

Apărarea dezminte acuzațiile

 

A fost admisă cererea de achitare a procurorului cu privire la folosirea necorespunzătoare a cardului bancar cu care - era ipoteza inițială a acuzației - badanta româncă ar fi retras, fără acordul pensionarei de 93 de ani, 50.000 de euro de la bancomat, între anii 2016 - 2018.

Italia. Badantă româncă, acuzată că a golit conturile pensionarului pe care îl îngrijea: Veronica îi lua Viagra și își aducea prietenele pentru general

Avocatul apărării, Ascanio Donadio, a anunțat că va contesta sentința. Potrivit avocatului, nu a existat infracțiune sau donație de bani, acestea sunt cheltuieli pe care le-a făcut bătrâna. Vicepreședintele Maria Luisa Verna a cerut o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare și o amendă de 2.000 de euro.

Bătrâna a fost asistată de avocatul Federico Fornoni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel