Caz halucinant în Italia: O badantă româncă a răpit un bătrân de 94 de ani, ca să se mărite cu el, și i-a incendiat locuința

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Îngrijitoarea fugară a fost găsită în La Spezia împreună cu bătrânul pe care îl răpise. Ieri, autoritățile i-au găsit pe cei doi într-o mașină parcată. Urmele celor doi se pierduseră încă de luni, când casa bărbatului din Lido di Camaiore a fost distrusă de un incendiu. Joi, ea va fi judecată în stare de libertate pentru răpire în formă agravantă.

Femeia în vârstă de 47 de ani, de oricine română, care a fost găsită ieri dimineață pe Viale Italia într-o mașină cu un bărbat în vârstă de 94 de ani, va fi judecată joi dimineață, în La Spezia, pentru acuzația de răpire în formă agravată.

Potrivit celor reconstituite de Poliția Locală - asistată de carabinierii din Viareggio - încă de luni dimineață, familia bătrânului pierduseră urma ei și a bărbatului de 94 de ani, lăsând în urmă o casă și o anexă complet distruse de incendiu în Lido di Camaiore. 

O badantă româncă a răpit bătrânul de 94 de ani, pe care îl îngrijea de peste 20 de ani

 

Întreaga poveste a fost reconstituită grație unei sesizări primite ieri dimineață de 118, după o intervenție a personalului sanitar pe Viale Italia, unde femeia, de origine română, fusese văzută întinsă pe scaunul șoferului, probabil adormită. La fața locului au sosit imediat două patrule cu inspectorii de serviciu, care au început ancheta. Cele două persoane se aflau în stare fizică bună și după identificare au fost duse la camera de urgență din Sant'Andrea - unde au sosit și carabinierii de la Comandamentul Provincial din La Spezia pentru investigații - în timp ce din documente ofițerii au reușit să depisteze identitatea celor două persoane: un bătrân înstărit din Lido di Camaiore și îngrijitoarea sa care locuia în aceeași casă.

În câteva minute, s-a mai putut afla că, noaptea trecută, fiica bătrânului a anunțat dispariția acestuia la postul de carabinieri din localitate, de unde a fost emis un aandat de căutare, în timp ce el și femeia au fost văzuți ultima dată în jurul orei șapte dimineața de către un vecin, când badanta îl ajutase să urce în mașină, iar la scurt timp au fost alertați pompierii din cauza flăcărilor care se manifestau în casă și într-o anexă adiacentă. Nu este exclus ca incendiul să fi pornit de la două saltele și un încălzitor de pat.

Românca i-a incendiat casa și l-a răpit pentru a se căsători cu el

 

După ce toate detaliile au fost puse cap la cap, polițiștii locali au constatat că bătrânul nu a ieșit niciodată din casă de bună voie și nu și-a luat la el telefonul mobil, pe care îl folosea pentru a comunica cu familia și care a fost închis pe tot parcursul zilei. Badanta româncă, al cărei telefon a fost găsit printre rămășițele apartamentului, l-a convins apoi să plece pe o ușă din spate, sub pretextul că îl duce la o programare la medic, care nu a mai avut loc. Femeia avusese grijă să aducă cu ea documentele sale și ale bătrânului - se arată într-o notă a poliției locale - și nu este exclus ca ea să le fi folosit cu ocazia unei căsătorii improvizate care ar fi îmbogățit-o.

Informat de fapte, Dr. Loris, magistratul de serviciu de la Tribunal, a preluat ancheta ordonând arestarea femeii, care a fost transferată din celula de securitate a cazărmii din Viale Amendola la închisoarea pentru femei din Pontedecimo, unde va rămâne până la proces.

Între timp, anchetele pompierilor continuă pentru a acumula toate probele, în timp ce rudele bătrânului (venite în oraș pentru a-i fi aproape) sunt amarnic dezamăgite pentru încrederea acordată unei persoane care îl asista de peste douăzeci de ani, dar care - potrivit relatărilor - se schimbase în ultima vreme, manifestând numeroase schimbări de dispoziție, cerând - nu fără insulte la adresa copiilor bătrânului - ca acesta să nu fie vaccinat pentru Covid-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel