Italia. Români, victimele rasismului: „Nu a vrut să ne închirieze și acum știm de ce. Rușine!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Români, victimele rasismului: „Nu a vrut să ne închirieze și acum știm de ce”
Italia. Români, victimele rasismului: „Nu a vrut să ne închirieze și acum știm de ce”

Un cuplu de români denunță că au fost victimele rasismului în Italia.

„Nu închiriez casa unor străini, în Agrigento, Sicilia de sud din Italia, există controverse pentru această „reclamă rasistă”. Pe o pagină de Facebook există un anunț despre un apartament cu această descriere. Iar proprietara explică că nu vrea familii, nici persoane care au venituri din cetăţenie şi nici măcar persoane care nu sunt italieni.

„Nu a vrut să ne închirieze și acum știm de ce”, susține un cuplu de români.

 

„NU pentru ca ești român”

 

Casele nu sunt închiriate străinilor. Acesta este mesajul transmis de un anunț absurd, care a stârnit reacția diverșilor utilizatori ai rețelelor sociale.

Anunțul, publicat pe pagina de Facebook Compro Vendo / Agrigento e Provincia, sună în felul următor: „Închiriez apartament mobilat la primul etaj, cu lift, cu parcare în via Piersanti Mattarella, 300 negociabil fără facturile energiei electrice și a apei care se achită separat. Fără familii care obțin venituri de cetăţenie, fără străini”.

Această reclamă a împărțit oamenii în două. Sunt cei care o acuză pe femeia care a postat anunțul că este rasistă, împrejurare care pare confirmată de o româncă: „Deja luasem legătura cu această doamnă, cu ceva timp în urmă, e evident că nu ne poate închiria acest apartament. Știți răspunsul pentru care nu a vrut să ni-l închirieze: NU pentru ca ești român. Între timp, noi, românii, locuim de zece ani în aceeași casă închiriată, plătită regulat. M-a întrebat dacă lucrăm, dacă soțul meu lucrează. Dar nu, ”voi sunteți străini”, o adevărată rușine”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel