Irlanda. Familie de români, atacată cu pietre de 20 de huligani. Poliția: "Atac rasist. Vor să-i alunge din oraș"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O familie de români care locuiește în Irlanda de Nord a fost atacată de mai multe ori cu pietre și dovleci de către un grup de adolescenți. Poliția susține că atacul este unul cu tentă rasistă. 

O familie de români care locuiește în Portadown, Irlanda de Nord, a declarat că nu se mai simte în siguranță, după ce a fost atacă de mai multe ori. Cel mai recent incident a avut loc sâmbătă seara, când casa familiei Dimache a fost atacată cu pietre și dovleci de aproximativ 20 de adolescenți. Cu altă ocazie, huliganii au forțat ușa de la intrarea casei, pe care au reușit și s-o rupă.

Poliția îl tratează ca pe un atac rasist

 

Poliția tratează atacul de sâmbătă ca pe o infracțiune motivată de rasism și face apel la cetățeni pentru informații cu privire la acest atac, afirmând că această familie este „țintită în mod repetat de un grup de tineri”.

Florentina Dimache, care locuiește împreună cu cei doi copii ai ei, a declarat, pentru publicația britanică BBC News, că familia ei nu a făcut nimic care să provoace un astfel de comportament și este vizată "pur și simplu din cauza naționalității".

"Este foarte greu pentru că am venit aici doar pentru a lucra și pentru fiica mea", a adăugat românca.

"Îi place să fie aici, dar acum este foarte tristă și îmi spune: 'Mamă, ne putem întoarce în România pentru că nu mai simt că vreau să rămân aici?".

Huliganii i-au rupt ușa de la intrare 

 

Femeia a mai povestit că, într-o altă noapte, a dormit pe podea din cauză că nu a putut încuia ușa, după ce gașca de huligani a lovit-o atât de tare încât s-a rupt.

"Trebuia să-mi protejez, așa că am dormit pe jos. Dacă se întâmpla ceva, eu eram prima aici, până când urcau la etaj", a continuat ea.

Poliția din Portadown spune că familia Dimache nu este singura din zonă care este ținta unor astfel de atacuri din partea acestor tineri. Oamenii legii susțin că huliganii au scopul de a face viața insuportabilă pentru familiile din Portadown care vin aici să muncească și să caute o viață mai bună.

"Nimeni nu are dreptul să ordone unde ar trebui să locuiască cineva în funcție de rasă sau religie. Aceasta este o crimă motivată de ură. Poliția nu va tolera acest comportament, nici comunitatea nu ar trebui. Portadown nu este un loc pentru ură", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Oricine are informații despre acest incident sau despre gașca de huligani este rugat să sune la numărul 101, citând referința 1722 din 6.11.2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel