Italia. Româncă, judecată pentru rasism, după ce a jignit un medic de culoare. “Nu voi fi tratată de tine. Du-te și vinde în piață”

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

O româncă, în vârstă de 52 de ani, stabilită în Italia, este judecată pentru rasism și amenințare, după ce a insultat medicul de pe ambulanță, pentru că acesta era de culoare.

 

Femeia, o româncă în vârstă de 52 de ani, locuiește de mult timp în localitatea Paesaro, din estul Italiei. Totul a început după ce rudele femeii au sunat la Salvare, căci aceasta a făcut o criză de nervi. Astfel, medicul, sosit să o îngrijească, era de culoare, iar femeia s-a înfuriat când l-a văzut și a început să îl insulte pe bărbat.

În urma cercetărilor, a reieșit că românca ar fi folosit jigniri și insulte rasiale față de bărbatul care venise să îi acorde îngrijirile necesare.

„Negru nenorocit, pleacă! Nu voi fi niciodată tratată de tine” i-ar fi spus femeia furioasă. „Plătim taxe pentru tine” sau „Mergi să vinzi la piață, nu poți fi medic”. În plus, se pare că românca de 52 de ani l-a amenințat și cu moartea pe medicul de culoare, scrie corriereadriatico.it, preluată de ziare.com: „Te omor, îți tai gâtul”, ar fi spus femeia.

 

Românca a continuat scandalul și la spital

 

În cele din urmă, un al doilea echipaj de ambulanță a sosit la fața locului, pentru a o putea calma pe femeie. Ulterior, ajunsă la spital, românca nu s-a oprit, ci a continuat scandalul și a susținut că medicul de culoare ar fi violat-o.

Medicul insultat i-a intentat proces pentru calomnie, afirmații rasiste și amenințare cu moartea. Astfel, în urma celor întâmplate, aceasta a ajuns deja în boxa acuzaților, într-un prim termen al procesului. În acest dosar, urmează să fie audiați martori, iar, în final, instanța va decide sentința pe care o va primi românca.

 

Familie de români, scandal monstru la spital: Asistentă internată cu coaste rupte, doi medici snopiți în bătaie: „Acești huligani nu au nimic de pierdut“

 

În urmă cu câteva săptămâni, o bătaie violentă a avut loc în camera de urgență a spitalului Vittoria din regiunea Ragusa. Două persoane, de naționalitate română, au însoțit o rudă la urgențe, solicitând tratament pentru o agravare bruscă a stării de sănătate a acesteia. Cei doi ar fi cerut tratament imediat și nu au acceptat timpul de așteptare, așa că au atacat personalul de la camera de urgență și au bătut două asistente și un lucrător medical, distrugând totul în sala de așteptare.

Trei persoane au fost rănite de românii furioși că nu au întâietate: o asistentă a fost internată în spital cu coaste fracturate. I s-a dat un prognostic de 25 de zile. Alți doi colegi, atacați tot de cele două rude ale femeii, își vor reveni în 15 zile. De asemenea, cei doi români au aruncat pe jos scaunele din sala de așteptare a urgențelor.

Calmul a fost restabilit de carabinierii din Vittoria, care au intervenit împreună cu poliția. Partenerul femeii, un român în vârstă de 43 de ani, a fost reclamat pentru amenințări și vătămare corporală gravă a unui funcționar public. Același lucru s-a întâmplat și cu fiul de 15 ani al femeii. El va fi judecat de Tribunalul pentru minori din Catania.

 



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel