Italia. O româncă îl acuză pe fostul patron de maltratare: „Mi-a aruncat în față o bucată de aluat de pâine”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. O româncă îl acuză pe fostul patron de maltratare: „Mi-a aruncat în față o bucată de aluat de pâine”
Italia. O româncă îl acuză pe fostul patron de maltratare: „Mi-a aruncat în față o bucată de aluat de pâine”

O româncă, în vârstă de 44 de ani, l-a dat în judecată pe fostul patron, proprietarul unei brutării din Fossano, provincia Cuneo din Italia, pentru maltratare.

Presupusele episoade de maltratare s-ar fi petrecut la Fossano între anii 2019 și 2020. Proprietarul brutăriei se află acum sub acuzare în faţa Tribunalului Cuneo pentru presupuse maltratări asupra uneia dintre foştii angajaţi. Românca a lucrat pentru acuzat din anul 2003 până în anul 2020.

Situația, a spus ea, a degenerat în anul 2018. Conform româncei, în acel an, fostul ei angajator a început o negociere pentru vânzarea afacerii cu alți doi foști angajați, însă nu a avut succes. Cei doi au plecat, unul dintre ei și-a deschis propriul magazin, iar fostul patron a angajat alţi trei oameni.

„Mi-a spus că nu am înţeles nimic, că să plec ca ceilalţi. Într-o zi mi-a aruncat în față o bucată de aluat de pâine. Când nu m-a tratat rău, m-a ignorat complet și i-a pus pe alții să-mi răspundă la întrebări”, a spus, ieri, românca, în fața magistraților.

 

„Nu-i mai plăcea cum lucram”

 

Potrivit celor relatate, românca ar fi fost batjocorită de șeful ei, chiar și cei trei noi angajați.

„Nu-i mai plăcea cum lucram. Când mi-a aruncat aluatul de pâine în față, am izbucnit în plâns. M-a întrebat de ce trebuie să plâng și unul dintre noii mei trei colegi mi-a spus că, dacă el ar fi avut 40 de ani și fără copii, s-ar fi sinucis în locul meu. Eram foarte stresată și aveam adesea atacuri de panică, îmi lipsea respirația. După patru luni, mi-am pierdut locul de muncă. În perioada carnavalului am suferit niște operații chirurgicale, planificate, și mi-am luat concediu. Nu am profitat de boală. Când m-am întors la muncă, era foarte supărat pe mine pentru că făcusem operație într-un moment în care era mult de lucru. Îl ajutam cu un aluat și m-a împins pentru că nu mă voia aproape. M-am speriat, el a țipat și m-am dat înapoi. Am plecat”, a mai povestit românca în instanță.

 

„Fostul meu șef nu a fost niciodată agresiv”

 

Soțul femeii, audiat în calitate de martor, a confirmat situația.

A venit să depună mărturie chiar și unul dintre cei doi foști colegi ai femeii, cel care și-a deschis propria afacere: „Fostul meu șef nu a fost niciodată agresiv atâta timp cât am lucrat acolo. El și fostul meu coleg aveau două caractere puternice. S-a întâmplat să intre în conflict, dar apoi totul revenea la normal”.

Judecătorii au stabilit continuarea procesului în vară, termenul fiind stabilit în data de 17 iunie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel